Tip os
Niels Hansen.

Region Midtjylland halvvejs i mål

12. januar 2017, 11.30

ADMINISTRATIVE BYRDER Et stort problem for mange byggevirksomheder er de administrative byrder. Det oplever jeg igen og igen som formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Jeg kan desværre ikke trylle papirarbejdet væk, men i Dansk Byggeri arbejder vi for, at offentlige bygherrer ikke skaber mere bureaukrati end nødvendigt, når der bygges.

Derfor glæder jeg mig over, at Region Midtjylland har lyttet til Dansk Byggeri og mødt os på halvvejen i spørgsmålet om garantistillelse. Regionen har hævet grænsen for, hvornår de kræver af deres leverandører, at de stiller med bankgaranti for værdien af opgaven. Førhen kunne regionen kræve bankgaranti, hvis opgavens værdi var på mere end 200.000 kroner. Den grænse er nu hævet til 500.000 kroner.

Det er godt, at Regionen har lyttet. Men i en tid, hvor vi ser flere og flere offentlige bygherrer hæve grænsen til en million kroner, håber jeg ikke, at regionen stopper her. Det er nemlig penge og tid sparet, når det ikke kræver massevis af papirarbejde at få lov til at byde på en opgave af forholdsvis lille størrelse. Med en grænse på en million vil endnu flere mindre virksomheder derfor kunne byde ind på opgaver, uden at hverken Regionen eller virksomhederne drukner i formularer og bankernes gebyrer.

Ordet er dit