Tip os
  • 1/: Indien-volontørerne. Tanja Damgaard (tv) og Laila Hornshøj.
  • 1/: Tanzania-volontørerne fra Aulum. Anne Haagensen (tv) og Anne Vrist Thygesen.

Provsti-volontører i arbejdstøjet

Fire unge piger fra det midt- og vestjyske er vendt hjem efter fire måneder i Indien og Tanzania - og nu skal de hjemlige menigheder indvies i deres arbejde
07. januar 2017, 06.21

VOLONTØRER Kalenderen er slået op, telefon og computer er tændt. Nu er vi klar til at komme ud og fortælle, lød det samstemmende tirsdag formiddag ved kaffebordet i konfirmandstuen i Gjellerup.

For fire måneder siden var fire af områdets unge mennesker samlet samme sted og klar til at drage ud i verden til opgaver og udfordringer som årets provstivolontører. Rejsemålene var for dette års volontører Tanzania og Indien.

Nu er de alle tilbage og klar til at øse af deres viden og oplevelser på møder rundt i Herning og Ikast-Brande-området.

Velkomstgudstjenester

Mens de unge har været ude i verden og samle indtryk sammen, har provstiernes ydre-missions-udvalg været kontaktpersoner, ligesom de fire unge er udsendt fra en af områdets kirker og dermed en menighed, der også har fulgt dem i tankerne.

Således var der efter sommerferien udsendelsesgudstjeneste i Aulum Kirke for Indiens-holdet og i Herning Kirke for Tanzania-volontørerne.

Kalenderen må gerne fyldes op

De unge er klar til både at rykke ud, og de fortæller, at der stadig er mulighed for at booke sig ind til et indslag i konfirmandundervisningen, minikonfirmander, ældreeftermiddag eller noget helt fjerde. Og de unge lægger ikke skjul på, at de meget gerne vil bruges de næste tre måneder, hvor de har lovet at stå til rådighed for provstierne.

Der kan aftales møder og besøg af volontørerne gennem kontakt pr. telefon og mail. Adresserne står på hjemmesiden »kirketilkirke.dk«. Her kan der også læses mere om kirke til kirke-projekter i andre sammenhænge og to kommende stormøder, hvor alle er velkomen til at høre mere om denne sæsons volontørprojekter.

Tanzania og Indien

Vil man høre beretninger og oplevelser fra Tanzania kan der laves aftaler med Anne Haagensen og Anne Vrist Thygesen, der har været udsendt af Afrika InTouch fra Herning Kirke. De har været tilknyttet organisationen Mushemba Foundation, som har til formål at hjælpe de absolut fattigste familier omkring byen Bukoba, der ligger ved Victoriasøen i Tanzania.

Volontørerne har været en del af både skolehverdag og kostafsnit på Trinity School, hvor målet er at give eleverne kvalitetsuddannelse, der på sigt kan hjælpe dem og deres familier ud af fattigdom. Volontørerne har også været en del at den lokale lutherske kirkes arbejde og har dermed fået set nye perspektiver på kirke, tro og kristenliv.

Laila Hornshøj og Tanja Damgaard, der begge kommer fra Aulum, har været udsendt netop fra Aulum Kirke af Danmission til volontørtjeneste i Indien. Her har de indgået i spejderarbejdet, Junior Ministry, under Arcot lutherske kirke, som har en stor opgave i at være et kristent vidnesbyrd i staten Tamilnadu i det sydlige Indien. De to Aulumpiger har blandt andet været med til at planlægge og afholde en spejderlejr for indiske børn.

Volontørerne har også været tilknyttet andre grene af kirkens arbejde. Det gælder for eksempel skoleundervisning, og det er der brug for, for over halvdelen af Indiens mere end 375 millioner børn fuldfører ikke grundskolen. Årsagen hertil er oftest fattigdom, og landet har muligvis af den grund det største antal børnearbejdere i verden.

Volontørerne fik også set Danmissions dialogarbejde og oplevede, hvordan den kristne kirke i Indien tager ansvar for at mægle mellem grupper af hinduer, kristne og muslimer, så der ikke opstår konflikter og diskrimination.

For begge hold er der masser at indtryk og oplevelser at formidle for interesserede - og volontørerne vil meget gerne bruges.

Ordet er dit