Tip os
Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet. PRr-foto

Politiet føler sig som gidsel i sag om ny politiskole: Drop politisk fnidder

Politiforbundets formand er godt træt af de politiske processer i sagen om en politiskole i Vestdanmark
12. januar 2017, 09.58

Politik Trekløverregeringen ønsker at bygge en helt ny politiskole i Herning.

Drop den tanke, mener Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, som hellere ser en ny politiskole oprettet i eksisterende bygninger.

Nu har Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, fået nok af de politiske kampe om placeringen af en ny politiskole i Vestdanmark.

- Drop det politiske fnidder, siger Oxfeldt.

- Skolen skulle have været klar til brug i januar 2018. Nu kan det let blive 2020. Det er uansvarligt og mangel på respekt over for politi og borgere, siger han til Politiforbundets hjemmeside og fortsætter:

- Det er sikkert underholdende for pressen, og for den del af Christiansborg, som elsker meningsmålings-selvsving. Men for alle andre er det pinligt og uansvarligt. Kom så i gang. Få taget de første spadestik til en ny politiskole i Vestdanmark. Vi mangler den. Vi har brug for den. Og danskerne mangler uddannede politifolk.

Så kontant lyder udmeldingen fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, til øjeblikkets tovtrækkeri om placering af en ny politiskole i Vestdanmark.

- Vi er blevet lovet en ny politiskole i Vestdanmark. Den skal være nybygget og leve op til krav om sikkerhed og faciliteter. For mig er det fløjtende ligegyldigt, om den kommer til at ligge i Herning, Trekants-området eller andre steder. Bare den lever op til kravene og arbejdet går i gang snarest, siger Claus Oxfeldt.

Han kalder situationen ærgerlig og uansvarlig.

- Det her er politisk grums. Alle var enige om, at politiet skulle have hjælp, at vi var i akut krise, og at seks års nedslidning og udhuling af antallet af polititimer skulle rettes op igen. Derfor skulle der en ny politiskole til, fordi optaget i Brøndby ikke kan stå mål med antallet af elever og krav i øvrigt. Nu har vi for længst passeret et år, og status er politisk fnidder og magtkampe, siger forbundsformanden ifølge politiforbundets hjemmeside.

Han og Politiforbundet håber, at politikerne hurtigst muligt får ryddet uenighederne af banen og finder en holdbar løsning og grund til en nybygget politiskole. Helst i bred enighed.

- Få ryddet stenene ad vejen, og beslut jer. Vi har ikke brug for pegefingre mellem politikere og medierumlen. Vi og Danmark har brug for en ny politiskole, fastslår forbundsformanden.

Ordet er dit