Tip os
Politiskolen er blevet placeret i Vejle, men nu mener JP's lederskribenter, at skolen bør »gå tilbage til« Herning Kommune, hvor borgmester Lars Krarup (V) har lagt meget arbejde i kommunens kandidatur.

Overraskende udmelding fra Jyllands-Posten: Giv Herning politiskolen

Avisen skriver på lederplads, at man bør vælge nyt i Herning fremfor brugt i Vejle
21. april 2017, 11.24

herning/aarhus Farcen om placeringen af den nye politiskole i Vestdanmark nægter at dø. Senest er det kommet frem, at placeringen i Vejle slet ikke kan leve op til kravene om blandt andet at påbegynde uddannelsen af nye betjente fra 2018. Dette vil nu senest blive i 2020.

Det har nu fået Jyllands-Posten til at pege på Herning som destination. Det sker på avisens lederplads fredag.

Her skriver Jyllands-Posten blandt andet:

- Herning erklærede sig i sin tid parat til at kunne byde nye politielever velkommen efter 22-26 mdr. i en nybygget politiskole, og herningenserne har et for længst dokumenteret talent for ikke blot at løfte sådanne udfordringer, men også at være ordholdende. Derfor vil det ikke være underligt, hvis man i Herning i dag ser sig som ofre for endnu et snusket politisk spil fra DF, der ikke tør tage et regeringsansvar, men opfører sig, som om partiet havde fast plads i regeringen, skriver Jyllands-Posten og understreger, at man bør skifte placeringen af politiskolen.

- På det nu kendte grundlag er det meningsløst at placere politiskolen i gamle lokaler i Vejle. Herning bør have chancen for at vise, at det kan gøres hurtigere, bedre og frem for alt anderledes professionelt i en nybygget politiskole, lyder den officielle udmelding nu fra Jyllands-Postens lederskribenter.

Udmeldingen vil formentlig overraske noget i Herning, hvor både kommune og borgere til tider har følt, at Jyllands-Posten har været noget hård i sin dækning af det herningensiske kandidatur. Ikke mindst i forbindelse med avisens dækning af størrelsen af den forslåede politiskolegrund på Svanekevej i Herning.

Ordet er dit