Tip os
Privatfoto

Orkanen Irma nærmer sig Herning-pige: Slår koldt vand i blodet

Ida Eg Kristensen fra Herning befinder sig på den caribiske ø St. Thomas, hvor hun fortæller, at orkanen Irma så småt nærmer sig
06. september 2017, 14.24

Orkan Orkanen Irma er på vej mod øen St. Thomas, hvor 19-årige Ida Eg Kristensen fra Herning i øjeblikket befinder sig. Via Facebook fortæller hun til Herning Folkeblad, at det er begyndt at blæse op, som en video, hun har sendt, dokumenterer.

- Tror ikke, det her måler sig med det, der vil ske inden for de næste timer. Dette er nok bare optakten og de stærke vinde, før den faktiske orkan rammer, skriver Ida Eg Kristensen.

Hun forsøger at bevare roen, men erkender, at det ikke er så lige til, når der er en orkan på vej.

- Personligt har min indstilling til situationen skiftet frem og tilbage mellem bange og nogenlunde rolig - så rolig, som man nu kan være i en uvant situation som denne. Jeg har aldrig set noget lignende, fortæller hun over Facebook.

Søde mennesker omkring sig

Ida Eg Kristensen er i øjeblikket sammen med tre andre, som hun ikke kendte på forhånd.

- Jeg er utroligt taknemmelig for at have tre andre fantastisk søde mennesker omkring mig til trods for, at det ikke er nogen, jeg på forhånd kendte. Mine bekymringer ligger utroligt meget omkring selve orkanen, hvor en ud af de tre personer, jeg er her med, siger, at det er dagene efter, han i særdeleshed frygter. Og han har altså overværet fire andre orkaner af henholdsvis kategori tre og fire. Dog aldrig en femmer, fortæller Ida Eg Kristensen.

Hun holder løbende sin nærmeste familie orienteret om sin situation, så længe hun fortsat kan komme i kontant med omverdenen og sparer derfor på strømmen.

- Strømmen er allerede gået her på øen, og vores generator er lige nu, hvad holder alt kørende, fortæller hun og tilføjer:

- Så lige nu har jeg faktisk bare slået koldt vand i blodet, så jeg er mentalt forberedt på de eventuelle eftervirkninger af orkanen.

Herunder kan du se på kortet, hvor Ida Eg Kristensen cirka befinder sig.

Og under kortet kan du se videoen, som hun har sendt til Herning Folkeblad. Den viser vejrforholdene på den caribiske ø St. Thomas umiddelbart inden klokken 14 dansk tid.

Orkanen Irma
Ordet er dit