Tip os

Optræden på gågaden

06. juli 2017, 12.30

OPLEVELSE Jeg havde fredag eftermiddag besøgt boghandlen i Bredgade i Herning, såmænd fordi jeg manglede et guldbryllupstelegram og en A4 kuvert. Og travede herefter lystigt og i kvikt tempo i retningen vestpå, da jeg pludselig følte, der manglede et festligt indslag i gadebilledet. Jamen, Ålborg havde Gymnaestradaen, Holstebro har sikkert også et eller andet, men hvad med Herning sådan en grå fredag...? Du får nu i langsom gengivelse, hvad mit indslag gik ud på:

Jeg stødte venstre skosnude imod en flisekant, hoppede cirka 50 centimeter i vejret, smed alt, hvad jeg havde i hænderne i vejret, drejede venstre ben ind under Corpus Fundus, mens højre ben med strakt vrist strittede ud i det fri i en vinkel på 90 grader nordpå; i samme brøkdel af et sekund kom gaden lynhurtigt op, min underkæbe tog af for det værste stød i flisebelægningen - og så lød den skrabende lyd af briller og glas, der kørte hen ad det fine mønster. Begge hænder tog så imod som en slags refleks; jeg konstaterede herefter med en vis tilfredshed, at livet vendte tilbage.

Hundene gøede og de små børn skreg. Ulykkelige mødre forsøgte at trøste de små, mens granvoksne mænd med tårer i øjnene forsigtigt løftede mig ved de ømme albuer, mens de med rystende stemmer spurgte, om alt var på plads og i orden. Jeg anede et udrykningshorn i det fjerne, men heldigvis vedrørte det ikke mig. Kun en uheldig mandsperson havde ikke forstået situationens alvor, men bemærkede tørt, at jeg da vist »...skulle være gået til Louis noget før«.

Nu vil den opmærksomme læser sikkert bemærke, at her stikker noget under. Selv en lettere dement olding ville aldrig gøre den slags kunster frivilligt. I hvert fald ikke uden et solidt honorar eller måske et godt sponsorat...

Nu slap jeg med noget ødelagt tøj, ledsmerter ad H til, en række blå mærker, der får alle og enhver til at spørge, om jeg ikke snart skulle holde op med at slås - og så i den alder!

Jeg vil bare derhen, forstår du, at man aldrig - jeg gentager aldrig - bør gå i sine egne tanker og raskt tempo på Hernings flotte gågade, og eventuelt nynne en glad melodi. Og så spontant indlede et eller andet cirkusnummer! »Jeg har været der«! Det kan gå rive galt. Jeg er klar over, det kan og formentlig vil ske for mange ældre mennesker på langt sigt. Men brug så lige tænkeren på forhånd! Ikke jage, ta' den med ro! Der kunne stikke en flisekant op eller du har måske ikke lige set det komme, mønsteret, et ekstra trappetrin eller en eller anden forhøjning i belægningen.

Hav nu en god sommer, alle! Og tak til mine venlige, frivillige hjælpere fra forleden.

Ordet er dit