Tip os
  • 1/: Sporvogne og Lissabon hører sammen. Vi får en tur i et af de fine køretøjer, der ligner de gamle vogne fra København.
  • 1/: Vi nyder den smukke by Porto, der er et dejligt miks af nyt og gammelt, fantastisk artitektur og herlig atmosfære.

Oplevelsesrig rundrejse i Portugal

En uge, hvor du kommer tæt på den barske historie, hvide sandstrande, fantastiske kulturskatte og bjergrig natur 20.-27. maj
17. januar 2016, 06.00

Nyd alle de smukke oplevelser du får på rundrejsen, der begynder i Faro på Algarvekysten, hvorefter den går til Lissabon og op gennem Portugal til Porto, som er det nordligste punkt på turen.

Du stifter bekendtskab med et land, der gennem tiden har været præget af krige og invasioner.

Barbarer, germanere, romere, maurere, fønikere, spaniere og franskmænd har i forskellige perioder invaderet Portugal og efterladt sig spor overalt. Men grundet rige traditioner for skibsfart blev det historiske højdepunkt skabt uden for landets grænser under de store opdagelsesekspeditioner på verdenshavene. »The Age of Discovery« resulterede i et stort antal større og mindre portugisiske kolonier.

På denne rundrejse, hvor Bravo Tours er teknisk arrangør, går vi i dybden med Europas engang rigeste land, civilisationen, sjælen og landets skatte.

Direkte fly fredag, 20. maj om eftermiddagen fra Billund til Faro, hvor rejselederen tager imod.

Middag i Faro.

Kristus byder velkommen

Lørdag sættes kursen mod den portugisiske hovedstad, Lissabon.

Som i Rio de Janeiro i Brasilien modtages man af en kæmpe Kristusfigur, og køreturen på den smukke »25. april-broen« over Tejofloden leder tankerne over på San Francisco.

På sightseeingturen fornemmer man historien overalt med pragtfulde renoverede pladser og kirker, mosaikbelagte stejle gader og sporvogne. Men Lissabon bærer også tydeligt præg af at være en trendy og nutidig storby.

Søndag kører vi til eventyrbyen Sintra, der allerede i middelalderen var berømt for sine klostre. Byen blev senere et opholdssted for de adelige, og der blev bygget slotte og palæer. Området her er på Unescos liste over verdens kulturarv, hvilket er fuldt forståeligt.

Herefter går turen tilbage mod Lissabon for at køre i sporvogn med et lille stop i den atmosfærefyldte ferieby, Cascais.

Portvinens hjerte

Mandag sætter vi kursen mod landets næststørste by, Porto.

På vejen besøger vi små fiskerlejer og gør ophold i den charmerende by Coimbre (Portugals Oxford), hvor et århundredegammelt akademisk miljø gør byen til en yderst interessant oplevelse.

Tirsdag besøger vi den forrygende storby Porto. Den er meget kulturel og et skønt miks af nyt, gammelt, enestående arkitektur og fortryllende atmosfære. Fra den historiske havn har de karakteristiske og farverige træbåde siden 1300-tallet fragtet portvin fra vingårdene i Dourodalen til opbevaring og modning i Porto.

Vi besøger et af de gamle portvinslagre og nyder den skønne by.

Onsdag snupper vi en eventyrlig sejltur lige ind i portvinens hjerte. Vi skal sejle, på den majestætiske Douro-flod der snor sig om det smukke og idylliske landskab. På begge sider af floden rejser stejle bjergsider sig, beklædt med vinstokke på terrasser og med jævne mellemrum dukker en »quinta« (vingård) op langs skråningen. Douros natur er også på Unescos verdensarvliste. Frokost om bord og retur til Porto sidst på eftermiddagen.

Tempelridderne

Torsdag kører vi mod den gamle by, Tomar, hvis historie går tilbage til tempelriddernes tid. De byggede en borg, som blev brugt til at forsvare det centrale Portugal. Det arkitektoniske vidunder af et kloster i byen er et betydningsfuldt monument for hele landet.

Efterfølgende besøger vi det fremtrædende og respekterede kulturcenter Évora. Byen ligger omkranset af olivenlunde og vinmarker og gemmer på flere historiske bygninger, der går helt tilbage til romertiden.

Fredag nyder vi de dejlige omgivelser, indtil vi sidst på dagen kører mod lufthavnen og flyver tilbage til Billund efter midnat med en begivenhedsrig uge i bagagen.

Prisen for denne rejse er for avisens abonnenter 8998 kroner i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 9198 kroner. Eneværelsestillæg på 1375 kroner.

Prisen inkluderer:

Dansk rejseleder på rundrejsen

Parkering i Billund

Flyrejse Billund-Algarve t/r

Skatter og afgifter

Mad ombord på flyet

Rundrejse i flg. program

Halvpension med drikkevarer (vin, sodavand eller vand)

Entré til monumenterne

Sejltur på Souro-floden

Sporvognstur i Lissabon

Se det fulde program på www.læserklubben.dk

Tilmelding til Læserklubben

Ordet er dit