Tip os
Maskinhuset stod i flammer, men heldigvis kunne en solid brandmur og dygtige brandfolk klare flammerne, inden de bredte sig til svinestalden.
Foto: Holck Photo

Ny gårdbrand: Brandfolk og brandmur redder 2500 svin fra at indebrænde

Stor indsats på svinefarm i nat. Det lykkedes at redde gårdens mange dyr
15. december 2016, 06.48

Herning Sent i aftes udbrød er brand på en gård på Knapsnapvej mellem Sinding og Ørre. Ilden var opstået i maskinbygningen, der er nabo til svinestalden, hvor 2500 svin opholder sig.

Maskinbygningen var fuldstændig overtændt og de herningensiske brandfolk fra Brand & Redning måtte have hjælp og ekstra udstyr fra Falck i Aulum og assistance fra beredskabsstyrelsen - og brandfolkene måtte knokle i knap syv timer.

- Brandfolkene når heldigvis at få stoppet branden ved en brandmur, inden den når ind til de 2500 svin, fortæller vagthavende med Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj, der oplyser, at ingen kom noget til ved branden.

- Nu har vi lige en dyrlæge ude at tjekke, at alle svinene er ok. Brandårsagen er ukendt, så det skal vi også have undersøgt nærmere, siger han.

Politiet oplyser, at der ikke er mistanke om, at branden er påsat.

Det er blot tre uger siden, at der var to store gårdbrande her i området samme dag. Dengang måtte der begge steder aflives flere dyr efter brandene, men denne gang var der altså en frelsende brandmur og nogle dygtige brandfolk, der klarede situationen.

Ordet er dit