Tip os
Karolinekoret har fået ny dirigent.? pr-foto

Ny dirigent i Karolinekoret i Hammerum

21. september 2017, 12.16

Kor Karolinekoret har fået ny dirigent henover sommeren. Kulturmagasinet har bedt dirgenten om at præsentere sig selv.

- Jeg hedder Lisbeth Sangill og er fra Silkeborg. Nu er jeg bosat i Ry, hvor jeg leder to kor. Jeg har læst musik som hovedfag på Aarhus Universitet og er uddannet organist på Vestervig Kirkemusikskole. Jeg har været korleder i over 30 år og er vild med at få almindelige mennesker til at synge, og synge bedre, end de selv tror, de kan.

- Min kontakt til Karolinekoret var lidt af en tilfældighed. Jeg så et opslag om, at de manglede en dirigent-vikar, da deres dirigent var blevet syg. Hun blev så senere nødt til at sige helt fra som dirigent, og koret spurgte så, om jeg ville fortsætte. Det sagde jeg med glæde ja til.

- Dette efterår bliver så min første sæson som dirigent for Karolinekoret. En af de ting, der glæder mig ved koret, er, at de synger meget a capella, det vil sige uden instrument-ledsagelse. Det betyder, at jeg kommer til at dirigere lidt mere og ikke sidde så meget ved klaveret. Karolinekoret har før sunget mest klassisk musik, og jeg vil glæde mig til at lære koret lidt mere rytmisk kormusik. Det betyder ikke, at det klassiske lægges på hylden; det rytmiske bliver blot at et lille supplement.

- For mig er det vigtigt at både det musiske og det sociale fungerer. Man tør lidt mere sangmæssigt, når man er tryg ved de mennesker man står ved siden af.

- 27. september indbyder vi alle sangglade i Hammerum og omegn til en syngsammen-aften på Hammerum Skole. Aftenens tema bliver revysange. Alle er velkomne til at komme og synge fællessang sammen med koret. Til sidst vil koret underholde med en lille minikoncert.

Ordet er dit