Tip os
  • 1/: Det var unge talenter, der tirsdag
  • 1/: Musikbattle ved Fox and Hounds.
    Foto: Flemming Hansen
  • 1/: Musikbattle ved Fox and Hounds.
    Foto: Flemming Hansen
  • 1/: Musikbattle ved Fox and Hounds.
    Foto: Flemming Hansen

Nordisk musik med knald på hos Fox

Der er nærværende musik til Off Road, og bandet PlayGround Live Nordic kan igen høres på torvet klokken 20
11. april 2017, 19.32

musik Den musikbattle, der skulle have foregået på henholdsvis taget af Herning Folkeblad og pubben Fox and Hounds, blev i stedet til en forrygende koncert foran Fox and Hounds.

Bandet Playground Live Nordic på 11 medlemmer leverede en god koncert trods regn og den kolde vind. Tonerne fra musikken trak hurtigt en mindre folkeskare til, og der blev spillet lidt for enhver smag med både jazz, rap og reggae og sange på både svensk, dansk og engelsk. Nogle af numrene var sågar uden egentlig sang, men i stedet emmede det af samspil mellem instrumenterne og de tre sangeres stemmer, der nynnede i takt til musikken for at løfte det til nye niveauer.

Lyt med på torvet i aften

Bandet er et projekt, som bandleder Bo Stief hvert år leder. Hvert år udvælges nye medlemmer i alderen 15-22 til et nyt band, som skal lære, hvordan det er at være på tourné. Som noget nyt er bandet i år ikke kun fra Danmark, men har også fire medlemmer fra Sverige og fire fra Finland, hvor en enkelt ikke har kunnet deltage i dag.

- Formålet er at give de unge en oplevelse af, hvad det vil sige at være rigtige musikere. Så de tages ud af skolen og skal arbejde helt seriøst med musikken. Det er lidt en ilddåb, når de så skal på toruné i 14 dage, men så kan de se, om det er noget, de kan holde til videre i livet, fortæller Cüneyt Pala, der er projektkoordinator.

De 11 musikere gav den gas og vil gøre det igen i aften klokken 20 på den store scene på torvet.

Nærværende musik med knald på

Musikken tillader de unge at have sekvenser med guitar-, bass-, tromme-, klaver- og saxofonsoloer, der giver kuldegysninger. Bassisten spillede endda på sin bas med tænderne under soloen, så det er ikke kun god musik, man kan glæde sig til på torvet i aften, men også et fedt show med nærværende musikere.

- Vi spiller ikke en bestemt genre. Der er lidt af alt, og det er fordi, vi spiller »her og nu-musik«, forklarer Cüneyt Pala.

Der klappes ivrigt efter enhver solo, for publikum kan uden tvivl mærke, at man her har at gøre med nogle dygtige unge talenter. Trommespilleren slog hurtigere på det store trommesæt end begge artister i Safri Duo til sammen, mens han blev rødere og rødere på hals og i ansigtet af anstrengelsen, og det siger lidt om den energi, der bliver lagt i musikken.

Ordet er dit