Tip os
Johannes Lebech.

Navnekrig om det kommende storhospital i vest

16. august 2017, 12.15

SYGEHUSNAVN Der er åbenbart opstået en lille navnekrig om navnet på det nye regionshospital i Gødstrup.

Emsige lokalpolitikere fra Herning vil have hospitalet opkaldt efter den lidt større by, Herning, der ligger nærmest sygehuset.

Det er meget uklogt. Det viser mangel på historisk fornemmelse! De, der husker den strid, der var, da hospitalets placering skulle besluttes, vil vide, at den lille navnekrig kun kan få sårene til at bryde op.

Egentlig er hospitalet vel allerede døbt Gødstrup, som vi i øvrigt alle kender Skejby. Det kan selvfølgelig diskuteres, om hospitalet kunne hedde Regionhospital Vest. Skejby vil, når udflytningen er færdig ændre navn til Aarhus Universitetshospital, så parallellen til Skejby holder ikke helt. Dybest set kan både Regionshospital Gødstrup og Regionshospital Vest bruges.

Det vigtige er, at vi ikke med et uheldigt navn genoptager den gamle konflikt. Jeg kunne såmænd nok finde folk i Holstebro, der gerne ville kalde det Sumphospitalet eller Gyngemosehospitalet. Det er jo en udbredt myte blandt modstanderne, at hospitalet bygges på gyngende grund. Nej, lad os undgå, at den konflikt blusser op!

Lad os få et fornuftigt navn. Og så må vi lægge al den gamle strid om det hospital på hylden og sikre, at vi i den vestlige del af regionen får et supergodt sygehus, der kan sikre borgerne i området den optimale behandling!

Ordet er dit