Tip os
Der skal holdes på de frivillige - og det kan gøres ved at give dem ansvar mener DGI

Mod til de unge

Bording KFUM Håndbold sender unge mennesker på kursus med DGI for at give dem mod på trænergerningen
22. september 2012, 18.00

- Hvis foreningerne ønsker sig nogle unge frivillige i deres forening, så skal de gøre det attraktivt for de unge. Det kan være ved at give dem en uddannelse, sjove oplevelser sammen med andre unge, mulighed for at udvikle sig i trygge rammer og masser af anerkendelse for det arbejde, de gladelig udfører, siger Anita Hylke Østerdal, der er foreningskonsulent for DGI Midtjylland.

Og der er masser af unge i foreningerne, som kunne være potentielle frivillige.

En stor ressource

En ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut (Idan) viser, at to tredjedele af de frivillige i boldspilsforeninger er mellem 20 og 59 år, hvorimod to tredjedele af medlemmerne er i aldersgruppen 0-18 år.

Der ligger derfor en stor ubrugt ressource i de unge.

- Hvis to tredjedele af medlemmerne er unge under 18 år, er det også her, der potentielt er flest frivillige. Og hvis foreningerne ønsker, at de unge får en større rolle, så skal de involveres, siger hun.

Sender på kursus

Det har de gjort hos Bording KFUM Håndbold, hvor de til oktober sender fire unge mennesker på DGIs tilbud - »Unge I Front-Trænerspiren«. 

- Det er ikke typisk med fire unge på en gang. Vi har gjort noget for det. Vi har spurgt, om de vil med til kursus, fortæller Lotte Gilkrog, der er ungdomsansvarlig hos Bording KFUM Håndbold.

- Det, der tit kan ske, er, at de unge ikke ved, hvad de kan byde ind med, og så kører de sur i det i en hel sæson. Med dette kursus håber vi meget på, at de unge føler, de har noget at byde ind med. De skal ikke bare stå på banen til træning og være kegler, siger Lotte Gilkrog.

 

Ordet er dit