Tip os

Minister vil sende alle studerende i praktik

Danske studerende skal ikke længere tage en videregående uddannelse uden at forlade bøgerne.
17. april 2012, 00.55

Sådan lyder budskabet fra uddannelsesminister Morten Østergaard (R) på baggrund af regeringens redegørelse om sammenhæng i det videregående uddannelsessystem. Det skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Oplægget er, at alle studier skal skrive ind i studieordningen, at de studerende kan tage et semester i praktik og få merit for et semester for indsatsen.

- Det er afgørende, at studerende får et glimt af virkeligheden, som de kan koble til den teoretiske verden, siger Morten Østergaard og kommer med et eksempel:

- Vi vil jo også nødig have læger, der ikke har været ude på et hospital under deres uddannelse.

Han siger, at han vil gøre, hvad der er nødvendigt, for at praktikudspillet bliver til virkelighed.

I første omgang er der dog kun tale om et signal til uddannelserne.

- Jeg er optaget af, at studerende får job, efter at de har afsluttet deres uddannelse, og min opfattelser er, at et semester uden teori, men med praktik, ikke giver mindre udbytte af uddannelsen - den løfter uddannelsen, siger Morten Østergaard.

- Derfor skal vi sørge for at fjerne de barrierer, der måtte være, for at det kan lade sig gøre, lyder det fra ministeren.

Jens Oddershede, der er formand for Danske Universiteter, peger på, at flere universiteter allerede har karrierecentre, der formidler kontakt mellem studerende og virksomheder.

- Vi ved, at det giver bedre muligheder for at få et job, hvis studerende har været i praktik eller endnu bedre har haft et relevant studiejob, og det må være i alles interesse, siger han og fortsætter:

- Men ministeren skal bare huske på, at man ikke kan blæse og have mel i munden. Hvis studerende tager et halvt år i praktik, er der noget andet, som de ikke når på deres uddannelse.

/ritzau/

Ordet er dit