Tip os

Mindeord om Poul Søndergaard fra Venstre i Hammerum-Gjellerup

02. januar 2017, 12.57

Mindeord

Leif Bønding, formand i Hammerum Gjellerup Venstre, har sendt mindeord om Poul Søndergaard, Hammerum, der er død i en alder af 87 år.

Vort mangeårige medlem af Hammerum Gjellerup Venstre, æresmedlem Poul Søndergaard er død.

Poul Søndergaard repræsenterede Venstre og Hammerum Gjellerup-området i Herning Kommunes byråd fra 1. oktober 1978 og godt 11 år frem, indtil 31. december 1989.

Poul Søndergaard var gennem alle de knap 12 år et markant medlem af byrådets udvalg for teknik og miljø - de sidste fire år som udvalgets formand. Udvirkede herigennem at flere af områdets veje udbyggedes.

Poul Søndergaard kom i byrådet i 1978, da daværende byrådsmedlem Helge Sander flyttede fra byen, og han blev ved byrådsvalgene i 1981 og 1985 genvalgt med flotte personlige stemmetal. Poul Søndergaard var i den første byrådsperiode også medlem af skole- og kulturudvalget, mens han de sidste otte år af sin byrådstid også var medlem af forsyningsudvalget.

Han blev i byrådssammenhæng kendt som den, der satte sig grundigt ind i sagerne og fremlagde dem i byrådet uden de store armsving - men med en vægt, som ikke lod tilhørerne i tvivl om, at han var godt inde i sagerne.

Som tak for et mangeårigt medlemskab af Venstre og sin store indsats for lokalsamfundet og Herning blev Poul Søndergaard udnævnt til æresmedlem af Hammerum Gjellerup Venstre i 2008.

Interessen for lokalsamfundet og Venstre forblev usvækket indtil Poul Søndergaards død, og sammen med hustruen Anna Søndergaard forblev han en af hjørnestenene i foreningslivet i Hammerum Gjellerup-området.

Æret være Poul Søndergaards minde.

Ordet er dit