Tip os

Mindeord om Hanne Øxenholt: Tak for kampen!

16. februar 2017, 10.51

Mindeord

På vegne af Mediehuset Herning Folkeblads medarbejdere og ledelse bringer vi dette mindeord fra Herning Folkeblads chefredaktør Vibeke Larsen om Folkebladets tidligere Videbæk-redaktør, Hanne Øxenholt, som døde i tirsdags, 59 år.

Vi har med sorg modtaget besked om, at vores tidligere Videbæk-redaktør, Hanne Øxenholt, døde i tirsdags i en alder af blot 59 år.

Hanne arbejdede på Herning Folkeblad fra 1995 til udgangen af 2014.

Hun var indbegrebet af en klassisk lokal­redaktør, boede i det lokalområde, hun skrev om, og havde lokaljournalistikken og fortælleglæden løbende i årerne.

Hanne dækkede sit lokalområde med lige dele ildhu, entusiasme, arbejdsomhed og engagement, og hun kæmpede for det i spalterne og for Folkebladets ve og vel i Videbæk-området.

Hanne havde let til både smil og latter, og hun kunne også være kontant, når det var nødvendigt.

Hun var meget ærekær og vellidt, havde et imponerende netværk og tog både jobmæssigt og privat del i lokalsamfundet. Hun var altid glad for den nære kontakt til kilder og læsere, som hun var så dygtig til at opbygge.

Hanne var kendt for sin gode pen og fortælle­evne, og gennem mange år skrev hun også en ugentlig klumme, hvor hun delte ud af sine personlige oplevelser og synspunkter, og det var populært blandt læserne.

Som lokalredaktør kastede Hanne sig også gerne over opgaver, hvor hun kunne bringe lokalområdet og lokalavisen tættere sammen. For eksempel med en fast avisstand på det lokale julemarked - eller som dengang hun pyntede hele redaktionen på Bredgade lyserød i anledningen af Giro d'Italias tur omkring Videbæk i 2012.

Også på de indre linjer gjorde hun en stor indsats for Herning Folkeblad. Hun var en god kollega, der aldrig gik af vejen for en social sammenkomst. Og hun kerede sig oprigtigt om kollegerne og arbejdspladsen og tog gennem mange år en stor tørn med det faglige arbejde som medlem af Den Journalistiske Medarbejderforenings bestyrelse og som stedfortrædende tillidsrepræsentant for Folkebladets journalister og fotografer.

Sideløbende kæmpede Hanne desværre i mange år med voldsomme og alvorlige helbredsproblemer. Hun havde en imponerende fightervilje, selv om sygdommen i perioder tog meget hårdt på hende.

Tak for kampen, Øx!

Nu er den forbi.

I en alt for tidlig alder.

Æret være Hanne Øxenholts minde.

Ordet er dit