Tip os
1,6 milliarder kroner før skat lød overskuddet på i sit regnskab for Siemens Wind Power A/S.
Foto: Flemming Hansen

Milliard-overskud hos Siemens

Vindmølle-koncernen fra Brande går fra fyringsrunde til stort overskud
05. marts 2012, 11.38

Siemens Wind Power med hovedsæde i Brande har for alvor sat sin danske konkurrent Vestas til vægs, når det gælder evnen til at tjene penge.

Seneste regnskabstal fra Siemens Wind Power A/S er netop offentliggjort, og de viser et resultat før skat på 1,6 milliarder kroner.

Til sammenligning måtte Vestas i sit seneste regnskabsår notere et underskud på 1,1 milliarder kroner.

223 blev fyret

Det kan virke overraskende, at Siemens Wind Power kommer ud med så stort et overskud, når vindmøllekoncernen i februar valgte at afskedige 223 medarbejdere.

Til det svarer pressechefen i Siemens, Rasmus Windfeld, at man skal se tingene i rette sammenhæng.

- Fyringsrunden har ikke noget med regnskabstallene at gøre. Fyringerne er et udtryk for, at Siemens Wind Power efter at have vækstet kraftigt i 10 år har kigget på, om opgaverne bliver løst på den rigtige måde, siger Rasmus Windfeld og uddyber:

- Samtidig ændrede vi nogle ting i det organisatoriske setup i oktober sidste år. Blandt andet opdelte vi verden i tre salgs-regioner, hvor Brande blev centrum for salget i Europa, Mellemøsten og Asien. Det har samlet set resulteret i den aktuelle fyringsrunde på 223 medarbejdere, mens vi samtidig skal have ansat 150 mand i andre afdelinger, siger Rasmus Windfeld.

Ordet er dit