Tip os

Mexico nægter at løslade fransk kvinde

De franske myndigheder er stærkt utilfredse med den mexicanske højesterets beslutning om ikke straks at løslade en 37-årig fransk kvinde, der er dømt for kidnapning.
22. marts 2012, 02.10

- Frankrig noterer sig den mexicanske højesterets beslutning. Vi er kede af, at de mener, at Florence Cassez skal blive i fængslet efter seks års fangenskab, siger det franske udenrigsministeriums talsmand Bernard Valero.

- Vi håber meget, at højesteretten snart vil se sandheden i øjnene og løslade Florence Cassez, tilføjer han.

Florence Cassez er kendt skyldig i kidnapning i Mexico. Hun har hele tiden nægtet sig skyldig. Cassez hævder, at hun blot var kæreste med en mand, der viste sig at være involveret i kidnapningen af tre personer.

Dommen lød i første omgang på 96 års fængsel, men er siden blevet reduceret til 60 år. Frankrig ønsker ikke at garantere, at kvinden afsoner samtlige 60 år, hvis hun udleveres til hjemlandet. Derfor nægter Mexico at udlevere Cassez.

Den franske præsident, Nicolas Sarkozy, har gjort det til en mærkesag at få den 37-årige Florence Cassez udleveret til hjemlandet, men mexicanerne nægter at bøje sig.

Sagen har ført til en diplomatisk krise mellem de to lande.

Nicolas Sarkozy har udtalt, at han "ikke vil efterlade denne unge kvinde i fængsel de kommende 60 år". Franskmændene mener, at Mexico ifølge internationale konventioner er forpligtet til at udlevere Florence Cassez.

Senest har Nicolas Sarkozy sagt, at han vil dedikere det kulturelle prestigeprojekt "Mexicos år" til Florence Cassez og hendes familie, men den udmelding fik den mexicanske præsident, Felipe Calderon, til at aflyse arrangementet.

- Jeg vil gerne slå fast, at ingen, der begår forbrydelser på mexicansk jord, uanset deres sociale, økonomiske eller nationalitetsmæssige status, slipper for straf, sagde Calderon.

/ritzau/Reuters

Ordet er dit