Tip os
Trekløveret bag den første sundhedsmesse på biblioteket i Herning - fra venstre: Jannie Sonne Hansen fra Østergades Apotek og Dorte Grout og Mette Nørlund Andersen fra biblioteket.
Foto: Peter Jessen

Messe for sundheden

En lørdag i sundhedens tegn på biblioteket i Herning
05. januar 2016, 18.52

Sundhedsmesse Et sundere liv, måske lettet for et par kilo eller fem, står traditionen tro højt på listen over nytårsforsætter, og på lørdag, 9. januar, kan vi hente inspiration til, hvordan vi fører de gode forsætter ud i livet.

På biblioteket i Herning inviteres alle interesserede nemlig til en sundhedsmesse, arrangeret af biblioteket og Østergades Apotek i samarbejde.

Messen vil byde på inspiration til, hvordan man kan få et sundere liv.

Vi kan blandt andet få tip til, hvordan vi øger vores fysiske aktivitetsniveau.

Fagfolk vil videregive viden om forskellige sportsgrene, og der vil være bud på praktisk sportsbeklædning. Så vil man have gode råd om løbesko, det rette svedabsorberende sportstøj eller diverse gadgets til fysisk aktivitet, så er der hjælp at hente på sundhedsmessen.

Vi kan få rådgivning om kostomlægning, og der vil også blive fokuseret på indre styrke og velvære.

Det vil være muligt at møde diætister og farmakonomer, som blandt andet vil måle blodtryk, udføre fedtprocent- og body-age målinger.

15 stande på messen

Sundhed handler ikke kun om den fysiske tilstand, derfor vil der også blive fokuseret på den psykiske del af sund velvære.

Det handler om at kunne mærke kroppens signaler, lytte og acceptere. En coach og en psykoterapeut vil rådgive om værktøjer til, hvordan man håndterer og reagerer på disse signaler og skaber bedre balance i kroppen.

- 15 stande vil stå klar denne lørdag og tage hånd om alle tænkelige sundhedsspørgsmål og interesserede blikke ind i sundhedens verden, oplyser farmakonom og ernæringsrådgiver Jannie Sonne Hansen fra Østergades Apotek.

Hun har tilrettelagt messen sammen med Dorte Grout og Mette Nørlund Andersen fra biblioteket og håber på en spændende dag og »forhåbentligt et mylder af folk med gode nytårsforsætter«.

Ordet er dit