Tip os
Landets ældste friluftsbad får måske atter vand i bassinet i forsomeren 2013.

Mange vil tage en tørn for badet

75 mødte op til gårsdagens borgermøde, der var indkaldt af Støttegruppen Bevar Engesvang Friluftsbad
13. april 2012, 19.22

Engesvang Der er lang vej endnu, før der - måske - igen kan komme vand i bassinet i Engesvang Friluftsbad, som byrådet sparede væk, da kommunekassen var ekstraordinært slunken for et par år siden.

En eventuel genåbning i forsommeren 2013 kom imidlertid et stort skridt nærmere i aftes, hvor Støttegruppen Bevar Engesvang Friluftsbad havde kaldt til borgermøde i Engesvang Hallens cafeteria. Omkring 75 mennesker mødte frem, og det var en del flere, end arrangørerne havde turdet håbe på.

Støttegruppen har foreløbig 150 venner på facebook og 400 underskrifter for en genåbning. Desuden var det allerede ved mødets start lykkedes at få tilsagn fra 20 borgere, som gerne vil yde en frivillig indsats, når den tid kommer.

Kommunen skal hjælpe

Ulrik Olsen fra støttegruppen ridsede de økonomiske forudsætninger op, hvori der kalkuleres med, at byrådet kan overtales til at yde friluftsbadet en årlig støtte på 300.000 kroner, hvilket cirka er det, den årlige drift koster. Som noget af det første vil støttegruppen lave en ansøgning til kommunen.

Byrådsmedlem Frank Heidemann Sørensen (S), der bor i Engesvang, forklarede, at en sådan ansøgning formentlig vil indgå som en del af budget-ønskerne for 2013.

Forhandlingerne om budgettet foregår i august.

Ordet er dit