Tip os
  • 1/: Det gamle fort St. Angelo i Birgu (billedet til venstre), ligger ved indsejlingen mellem Valetta og Birgu. På rejsens tredje dag besøger vi blandt mange andre spændende ting den hyggelige marina i Birgu (billedet nederst).
  • 1/:

Malta - som skabt til ferie

En uges skøn ferie med mange udflugter og oplevelser på den lille østat, 27. maj-3. juni
17. januar 2016, 10.00

Malta har Europas reneste badevand, lækre strande og masser af oplevelser for alle aldre. Denne lille østat i Middelhavet, knap 100 kilometer syd for Sicilien, er et af EU´s mindste lande, og består af øerne Malta, Gozo og Comino. Med sit subtropiske klima, er det et fantastisk sted at besøge i forsommeren, hvor temperaturen er behagelig - også når man skal ud og opleve noget. I løbet af ugen besøger vi både middelalderbyen Mdina, øen Gozo samt meget andet og hører også flere spændende fortællinger om blandt andet korsridderne.

Malta er tidligere britisk koloni, men blev selstændig i 1964.

I samarbejde med Panter Rejser har Læserklubben sammensat et interessant program, der dækker det meste af øen.

Godt placeret hotel

Fredag 27. maj mødes gruppen med rejselederen i Billund Lufthavn. Herfra flyves der via Frankfurt til Malta, hvor man lander sidst på eftermiddagen. Transport til det trestjernede Hotel Plevna der ligger cirka 200 meter fra stranden og 300 meter fra centrum af byen Sliema. Alle værelser er med bad, toilet, aircondition, køleskab, safetyboks og kaffe/te redskaber. Hotellet har tagterrasse, pool café og restaurant.

Middag på hotellet.

Varieret udflugtsprogram

Lørdag udforsker vi, i selskab med vores rejseleder samt en dansktalende guide, Maltas hovedstad Valetta - grundlagt af korsridderen St. John i 1566. Her er mange ting at se, så først hen på eftermiddagen regner vi med at være tilbage på hotellet.

Søndag er fri til at besøge stranden, et af de mange markeder eller andre spændende ting. Rejselederen er klar med gode forslag.

Mandag kører vi langs Maltas smukke nordlige kyst til Ghajn Tuffieha, der er et yndet udflugtsmål for malteserne. Her finder man spektakulære grotter og nogle af de få sandstrande på Malta. Vi tager en lille vandretur på godt en kilometer og ser nærmere på naturen. Eftermiddagen fri.

Tirsdag er viet til Gozo - den lille ø, rig på myter, folklore og traditionelle håndværk. En 20 minutters sejlads bringer os fra Maltas nordkyst til Gozo og samtidig langt tilbage i tiden. Vi tilbringer det meste af dagen her blandt klipper, templer og dramatiske historier.

Mdina er den mindste, den mest kompakte og den bedst bevarede middelalderby i verden.

Kun for fodgængere

Her tager vi til onsdag og nyder den specielle by, der med vilje er bygget så tæt, at den kun er for fodgængere. Det er her de rige og de fine bor i små og store paladser.

Vi besøger blandt andet den kuplede domkirke og de imponerende bastioner, som giver en panorama­udsigt over det meste af øen. Retur til hotellet sidst på eftermiddagen.

Om torsdagen drager vi sydpå til fiskerbyen Masaxlokk - en lille hyggelig fiskerby, der emmer af maritim stemning. Vi går en tur langs promenaden, ser den livlige havn og de kulørte fiskerbåde, alle udsmykket med et Osirisøje, der siges at tvinge onde ånder væk og beskytte fiskerne.

Vi kører videre til »Tarxien Temple Complex« lidt inde i landet. Disse fritstående og underjordiske bygninger er bygget mellem 3000-2500 f.Kr og kendt for sine spektakulære kunstfærdige spiraler.

Hen på eftermiddagen retur til hotellet, hvor vi nyder den sidste aften på denne skønne ø.

Fredag efter morgenmaden - udtjekning fra hotellet og tid på egen hånd inden vi kører mod lufthavnen og flyver samme vej tilbage, som vi kom hertil.

Inkluderet i prisen

Prisen for denne spændende uge på Malta koster for avisens abonnenter 6899 kroner per person i dobbeltværelse og 400 mere for ikke-abonnenter. Eneværelsestillæg på 895 kroner.

I prisen er inkluderet:

Fly Billund-Malta t/r

Skatter og afgifter

Dansk rejseleder

Dansktalende lokalguide på udflugterne

7 nætter på Hotel Plevna (www.plevnahotel.com)

7 x morgenmad

7 x middag

Udflugter i flg. program

Naturlige entréer

Sejltur til Gozo

Tilmelding til Læserklubben

Ordet er dit