Tip os
  • 1/: Tyrols fabelagtige bjerglandskab er populært sommer som vinter. Nyd en bustur i disse smukke omgivelser i selskab med en dygtig rejseleder.
  • 1/: Krimml-vandfaldet er Europas største og det femte største vandfald i verden. Vi oplever de brusende vandmasser på en af turens mange udflugter.
  • 1/: Innsbruch er Tyrols hovedstad og en spændende by med en del seværdigheder, som vi naturligvis kigger på.
  • 1/: Gruppen bor på det hyggelige Alpenhotel Rettenberg, der danner base for ugens udflugter.

Majestætiske bjerge og grønne dale i Tyrol

Oplev den klassiske »Sommer i Tyrol« stemning på en ottedages tur, 8.-15. juli. Nyd den sublime natur og de karakteristiske små alpebyer med dansk rejseleder
06. marts 2016, 14.54

Tyrol er ganske enkelt betagende smuk. En skønhed, som kun naturen kan skabe. De majestætiske bjerge, der knejser over dybgrønne dale med spejlblanke søer og omkranser den ene blomstrende alpeby efter den anden, er ren balsam for sjælen.

Læserklubben har i mange år haft en sommerrejse til Tyrol, og det skal vi også have i år.

Med enkelte ændringer i sidste års program tager vi afsted med Skave Turistfart - i deres nye og flotte bus, fredag 8. juli om morgenen.

Opsamling i Silkeborg, Ikast og Herning - morgenkaffe med rundstykker i bussen og kurs sydpå. Med passende pauser undervejs når vi frem til vores overnatningshotel i Sontra, hvor aftensmaden venter os. Om aftenen kan vi gå en tur og se mere på den hyggelige bindingsværksby.

Med udsigt til bjergene

Efter en god nats søvn fortsætter vi turen og når vort mål hen på dagen.

Vi skal bo en times kørsel fra grænsen ved Kufstein på det dejlige Alpenhotel Rettenberg i den lille hyggelige by, Kolsass/Weer. Hotellet har en nyrenoveret swimmingpool i en hyggelig have med terrasse, liggestole og en skøn udsigt til bjergene. Her er vi på halvpension.

Ugen igennem skal vi se så mange af Tyrols fortræffeligheder som muligt.

Besøg i »hovedstaden«

En af de første udflugter går til »hovedstaden« Innsbruck, der ligger blot 15 kilometer væk. Byen er 800 år, ligger ved floden Inn og er et populært skisportsted. De olympiske vinterlege er to gange foregået i Innsbruck.

Broen over Inn, som byen er opkaldt efter, gjorde i det 12. århundrede byen til en vigtig mellemstation for handlen mellem Italien, Schweiz og Tyskland. Byen har mange gamle og smukke bygninger, hvoraf vi bliver præsenteret for en del af dem. Med guiden går vi en tur forbi Hofburg, ser »Det Gyldne Tag« på fyrsteboligen og den franciskanske kirke fra det 15. århundrede, Anna Søjlen, Triumfbuen og Marie Theresienstrasse med de gamle huse og de dyre butikker. Vi aflægger også et besøg i den store, flotte og meget imponerende domkirke.

Mulighed for køb af frokost og indkøb på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet.

Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge Swarovski Kristall­welten, en af Østrigs mest populære attraktioner. De åbnede dørene i 1995 for at markere hundredåret for firmaets grundlæggelse. I denne magiske verden støder vi på moderne kunst samt gammel historie. Vi lader os fortrylle af skønhed, energi og æstetik.

Entré betales på egen hånd (cirka 130 kroner).

Bjerglandsbyer og skønhed

Næste udflugt er en vidunderlig panoramatur ud i det smukke landskab, nemlig til Ôtztal med besøg ved Stuibner-vandfaldet. Vi passerer Innsbruck og kører mod Zirl, hvorfra vi fortsætter via en meget flot vej gennem bjergdalen og ser to store opdæmmede søer, der bruges til vandkraft.

Undervejs kører vi igennem den lille bjerglandsby, Kühtai, hvor heste og køer går frit på vejen.

Vi finder et godt sted, hvor vi kan spise vore medbragte madpakker, inden turen fortsætter ad kurvede veje ind i Ötzdalen. Videre til den gamle landsby, Özidorf, hvorfra vi kan gå en tur på en halv times tid ind til Nordtyrols største vandfald, Stuibenwassderfall (du skal være habilt gående). Herfra kører vi igen mod Inndalen, og vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Dagen efter bydes der på endnu en panoramisk udflugt i bjergene. Vi kører til området Krimml, et naturskønt sted mellem bjergene hvor vi finder Europas højeste vandfald, Krimml Vandfaldet.

Egentlig består vandfaldet af hele tre fald med en samlet højde på 380 meter. På lang afstand kan man høre larmen og mærke fugten fra de enorme vandmasser.

På hjemvejen besøger vi den danske souvenirhandler, Linda fra Fjaltring ved Lemvig, som har en stor forretning i Tyrol.

Berømt feriested

Sidste udflugt går til Kitzbühel. Vi kører gennem Brixental inden ankomst til et af alpernes mest berømte og smukkeste feriesteder og Hansi Hinterseers fødeby.

Først kan du (på egen hånd) tage med svævebanen Hahnenkamm til alpine højder, der gør dig åndeløs, og hvor udsigten er mageløs.

Rejselederen tager herefter gruppen med på en byrundtur gennem den pittoreske gamle bydel, og vi får den kosmopolitiske by med turister fra hele verden at opleve, inden vi kører hjemad, forbi Wildekaiser-bjergkæden, til aftensmad på hotellet.

En af aftenerne holder hotellet en forrygende tyroleraften med både musik og underholdning.

Prisen for denne smukke rejse til Tyrol er for avisens abonnenter 4298 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 4498 kroner. Eneværelsestillæg på 500 kroner.

I prisen er inkluderet:

Busrejse i 4-stjernet »teaterbus« t/r

Dansktalende rejseleder hele vejen

Morgenkaffe og rundstykker

Overnatning i Tyskland på såvel ud- som hjemrejse

Fem nætter på Alpenhotel Rettenberg

Halvpension

Udflugter i flg. program

Tyroleraften

En bestemt plads i bussen kan reserveres for 100 kroner.

Ordet er dit