Tip os

Lyserøde cykler i rundkørsel er ulovlige

Vejdirektoratet gav Videbæk Handel og Erhverv frist indtil solnedgang onsdag til at få fjernet en snes lyserøde cykler fra rundkørslen
25. april 2012, 11.01

Sidste mandag satte folkene fra Videbæk Handel og Erhverv med møje og besvær en snes lyserøde cykler omkring Per Arnoldis skulptur på rundkørslen i Videbæks østlige ende.

Smilene var ikke så glade onsdag formiddag, da de samme folk måtte fjerne alle de glade cykler igen - blot 11 dage før feltet og tilskuerne til Giro d’Italia skulle have glædet sig over det festlige syn.

Ned med skidtet

Selv om handelsfolkene tog nedtagningen med nogenlunde godt humør, føg det med udtryk som »paragrafrytteri« og »udelukkende for princippets skyld«. Ordene var rettet imod Vejdirektoratet, der har forlangt cyklerne pillet ned.

En enkelt borger havde henvendt sig til direktoratet med en historie om, at cyklerne havde forårsaget et færdselsuheld, men da uheldet fandt sted i weekenden, før cyklerne kom op, opfatter Bent Graakjær, Westergaards Hotel, klagen som useriøs.

Fik ondt i maven

Den eneste anden observation var fra en ansat i Vejdirektoratet.

- Jeg fik meget ondt i maven, da jeg fik at vide, at vores cykler skulle have været årsag til et uheld, lyder det fra Poul Nielsen, Vittrup Tæpper.

- Ja, havde der været et uheld, eller var der kommet en seriøs klage fra borgerne, var jeg stået op midt om natten for at fjerne cyklerne, slår Bent Graakjær fast.

Ny opstilling

Cyklerne er nu flyttet over på pladsen foran planteskolen Bo Grønt. Her udgør de også et muntert syn, men effekten er ikke helt den samme.

- Det eneste farlige ved det her er da, når vi skal rende frem og tilbage over vejen med cyklerne, smågriner Poul Nielsen.

 

Redaktionen på aoh.dk har været i arkivet og fundet nogle af de historier, der har givet mest genlyd i 2012.

Vi bringer dem i den originale udgave hen over julen og har samlet dem i temaet ”Sådan var 2012”

Det er altså ikke nye historier, men "genudsendelser" af tidligere historier, der kan have udviklet sig senere i andre udgaver af samme historie.

Ordet er dit