Tip os
  • 1/: Vi skal naturligvis besøge Delphi, hjemsted for oldtiden berømteste orakel og et af de fire store kultcentre i det gamle Grækenland.
  • 1/: Den karakteristiske soldat fra nationalgarden finder vi på Syntagma pladsen.
  • 1/: En dag går turen blandt andet til Korintherkanalen, hvor vi også skal besøge den legendariske by, Korinth.

Læserklubben besøger Athen - civilisationens vugge

Spændende og kulturel rejse til Athen med mange oplevelser, 25.-29. marts
08. januar 2017, 09.09

Den græske hovedstad, Athen, er en af de ældste byer i verden, og det er her den vestlige civilisation blev grundlagt. Kun ganske få byer har flere interessante seværdigheder end Athen. Dette kombineret med moderne storby-faciliteter og en herlig sandstrand, tiltrækker hvert år mange turister.

Foruden at være hovestaden er Athen også landets største by med cirka tre millioner indbyggere. Byen er klart domineret af Akropolis med templet Parthenon, der er et af de berømteste bygningsværker i verden. Templet, der blev indviet for 2500 år siden for gudinden Athene, er stadig, så mange år efter, ret så beundringsværdigt.

Men byen er også langt mere end Akropolis. Her oplever du nemlig for alvor historiens vingesus gennem et væld af eventyrlige templer og ruiner. Når du så oven i hatten kan nyde de charmerende gader, kulturelle perler, hyggelige restauranter og fin shopping, er Athen faktisk en by, som alle bør opleve.

Bor i smørhullet

At bo centralt er særdeles vigtigt for at få det rette udbytte af turen, så vi har reserveret værelser på det velfungerende Hotel Athens Cypria. Hotellets beliggenhed er helt fantastisk lige midt i centrum og få skridt fra parlamentsbygningen i et område med gågader, markeder, butikker med mere.

Alle værelser er med køleskab, aircondition og fri wifi. Der serveres et stort og righoldigt morgenmåltid og hotellet har såvel inden- som udendørs cafe, bar og restaurant.

Arne Doktor er rejseleder på denne skønne forårstur, der har De Graa Busser som teknisk arrangør.

Afgang lørdag 25. marts fra Silkeborg, Ikast og Herning med bus til Hamborg Lufthavn mellem klokken 07.30 og 08.30. Fra Hamborg er der direkte flyafgang til Athen, hvor vi lander omkring klokken 18.40. Transfer til hotellet.

Athen og Akropolis

Søndag tager vi en spændende rundtur i byen. Vi ser mange af de flotte bygninger, herunder parlamentet og præsidentbygningen - der tidligere var residens for ekskong Konstantin og eksdronning Anne Marie. Det antikke olympiske stadion, Omonia Pladsen og universitetsområdet skal vi også forbi sammen med nogle af de flotte bygninger, som danskeren Theophilus Hansen har stået bag.

Det er ikke helt galt at kalde Akropolis for Athens største og mest berømte attraktion, og din tur til Athen er ikke fuldendt uden et besøg på Akropolis. Det er her, i den cirka 2500 år gamle bydel, at du virkelig kan hensætte dig til en anden tid. Akropolis betød i oldtiden en højtbeliggende by eller en bys borg. I Athen blev Akropolis fra omkring det sjette århundrede i større grad anvendt til gudernes helligdomme. Vi får en rundvisning i fortiden og ser Akropolis' templer - ikke mindst det verdensberømte Parthenontempel - teatre og nyder de smukke omgivelser og den enestående udsigt over hele Athen.

Verdens navle

Mandag kører vi ud af centrum og mod nord, for dagens klare mål er Delphi. Denne plet, hjemsted for oldtidens berømteste orakel, er grundlagt og udpeget af selveste Zeus, som værende verdens midtpunkt. Man mente, at dette var Apollons talerør. Såvel bønder som statsmænd konsulterede oraklet, og de medbragte dyr, der skulle ofres, og spørgsmål, de ønskede besvaret, i form af indskrifter på stenplader, hvoraf mange er bevaret.

Delfi udstråler stadig mystik. Oppe over de bevarede fundamenter af det doriske Apollontempel ligger det velbevarede amfiteater fra 300-tallet, engang skueplads for de berømte Pythiske Lege, der ligesom De olympiske Lege blev holdt hvert fjerde år. En sti fører op til et stadion, der er det bedst bevarede i hele Grækenland.

På køreturen til Delphi kan vi nyde det fine græske landskab med store marker, frugtplantager og vinmarker.

Middelhavsbyer

Tirsdag tager vi atter på tur. Vi kører langs Middelhavet og besøger halvøen Peloponnes, sydvest for Athen. Her ser vi blandt andet Korinthkanalen, påbegyndt af den romerske kejser Nero cirka 60 år efter Kristus.

Turen går videre til gamle Korinth, hvor apostlen Paulus talte kristendommen til grækerne.

Den skønne badeby Loutraki, smukt beliggende ved Middelhavet kommer vi også omkring på denne fine dagstur.

Onsdag forlader vi hotellet efter morgenmaden og kører mod lufthavnen, hvor der er afgang klokken 10.45 mod Hamborg. Bus herfra til Midtjylland, hvor vi kan være ved aftenstid.

Prisen er

Prisen for denne meget spændende tur er for avisens abonnenter 4950 kroner. Ikke-abonnenter betaler 5150 kroner og eneværelsestillægget er på 700 kroner.

I prisen er inkluderet:

Bus fra Silkeborg/Ikast og Herning til Hamborg t/r

Dansk rejseleder hele vejen

Fly Hamborg-Athen t/r

Transport lufthavn-hotel t/r

Ophold med morgenmad på Hotel Cypria

Udflugter iflg. program

Dansktalende guide i Athen

Tilmelding til Læserklubben.

Ordet er dit