Tip os

Lego sponserer hjælpsomme børn

Biblioteket i Ikast opfordrer kommunens børn til at gøre gode gerninger
06. januar 2017, 11.50

IKAST-BRANDE Den næste tid kan børns gode gerninger både sprede glæde for andre og gøre en verden til forskel for børn, der lider af sult i lande som Nepal, Afghanistan og Bolivia.

Sådan lyder budskabet fra Ikast-Brande Bibliotek, som sammen med landets øvrige børnebiblioteker, DR Ramasjang & Ultra og Lego-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, samler ind til Danmarks Indsamling 2017 i fællesskab med alle danske børn.

Lego-fonden giver i den kommende tid 25 kroner til Danmarks Indsamling for hver god gerning børn gør indtil 3. februar.

- Hvad enten man bruger to minutter på at hjælpe sin klassekammerat med at løse et regnestykke eller to timer på at hjælpe sine forældre med lørdagsrengøringen, så giver den gode gerning 25 kroner til årets Danmarks Indsamling. Penge, som kan betyde en afgørende forskel for børn, der sjældent eller nærmest aldrig får et ordentligt måltid, fortæller børnebibliotekar Lisbeth Bjørn Hansen fra Ikast-Brande Bibliotek.

Det eneste krav for at deltage er, at man henter et »godhedsbevis« fra bibliotekets hjemmeside og sørger for at notere hver god gerning.

Beviset skal afleveres på biblioteket senest 3. februar.

De gode gerninger kan være små som store; man kan tage skraldet ud for mor og far, hjælpe nogen med at finde vej, give lillesøster det sidste stykke kage - kun fantasien sætter grænser.

Alle børn, der udfylder et godhedsbevis, får et armbånd som bevis på deres indsats.

Indsamlingen kulminerer 4. februar i et stort tv-show på DR, hvor resultatet af børnenes indsats bliver offentliggjort.

Ordet er dit