Tip os

Kronprinsen skyder Giroen i gang

Den sportsglade kronprins Frederik skal blandt andet følge løbet fra Bjarne Riis' holdbil
23. april 2012, 11.54

Det er ikke kun 198 af verdens bedste cykelryttere, der sørger for stjernedrys over Giro d?Italia i Herning.

Altid sportsinteresserede kronprins Frederik har nemlig besluttet, at han også vil følge den 206 kilometer lange anden etape fra nærmeste hold.

Sender rytterne af sted

Og det kan næsten heller ikke blive tættere på rytterne. For kronprinsen skal sammen med Hernings borgmester Lars Krarup (V) følge Giro-etapen on søndagen 6. maj fra løbsdirektør Michele Acquarones bil.

 

- Kronprinsen vil sende rytterne af sted fra Møllegade, og så er det efterfølgende vores forventning, at han vil give løbet frit ved kilometer nul på Albækvej i Albæk, siger Jørgen Krogh, direktør i By, Erhverv og Kultur i Herning Kommune.

Skifter til Riis

Kronprinsen skal dog ikke sidde i løbsdirektørens bil under hele etapen. Planen er, at han under etapen skal skifte over i Saxo Bank og Bjarne Riis? holdbil. Det lyder som et simpelt skifte, men det er nu alligevel kilde til store logistiske og sikkerhedsmæssige udfordringer.

En kongelig bil skal nemlig altid være i nærheden af kronprinsen, og man kan ikke uden problemer lade en ikke-holdbil køre op gennem den store mængde af ryttere, biler og motorcyklister i Giro-feltet. Derfor skal alle planer også tages med en del forbehold.

- Vi har et cykelløb, som er første prioritet. Så passer kronprins Frederik ind efter det, og det er lige i kronprinsens ånd. Det er bestemt min opfattelse, at han på ingen måde vil være på tværs, men bare se så meget cykelløb som muligt og være til stede, siger Jørgen Krogh.

Ordet er dit