Tip os

Kristian Jespersen fra Simmelkær er død, 90 år

13. februar 2017, 11.14

Dødsfald

Forhenværende gårdejer Kristian Jespersen, Tømmerpladsen 3, Simmelkær, er død torsdag 9. februar, 90 år.

Kristian Jespersen var født og opvokset i Simmelkær og arbejdede som ung ved landbruget som karl.

Efter endt værnepligt ved Livgarden købte han en jordlod med en bygning beliggende på Gedhusvej 3, Simmelkær, og opbyggede her sammen med sin hustru, Stinne Jespersen, et velfungerende landbrug.

Her voksede fire børn op i et godt og trygt hjem.

Kristian Jespersen oplevede mekaniseringen i landbruget fra hesten til den moderne udvikling med traktor, maskiner, vanding og meget andet. Han formåede at udvikle et mindre landbrugssted til et driftigt og solidt landbrug.

Han havde flere tillids- og bestyrelsesposter, blandt andet i Simmelkær Mejeri, Simmelkær Menighedsråd og KFUM's Soldatermission.

Han havde humor

I 1994 afhændede Stinne og Kristian Jespersen gården til deres yngste søn og svigerdatter. De flyttede til Tømmerpladsen i Simmelkær, hvor de var aktive med at anlægge deres nye hus og etablere et smukt hjem. Ikke mindst haven har de været aktive med. Sammen med Tømmerpladsens øvrige grundejere fik de dannet en dejlig gade på den tidligere savværksgrund.

Kristian Jespersens pensionisttilværelse gik blandt andet med at spille kroket i den lokale klub og hjælpe sønnen med arbejde på gården. Ikke mindst tog han og Stinne på mange ferieture og rejser - noget der ikke havde været tid i det aktive landmandsliv. Blandt andet tog de til Bayreuth, Nordkap, Letland og i sommerhuse med alle børn og børnebørn.

Kristian Jespersen var en kirkeligt interesseret person, der trofast støttede op om kirkelivet i sognet.

Han havde humor, og hans holdninger kom til udtryk i velvalgte ord. Han elskede at drille både børn og voksne på en god måde.

Kristian Jespersen efterlader sig sin ægtefælle Stinne og fire børn: Sønnen Henry og svigerdatteren Hanne på Bornholm, datteren Bodil i Vejle, sønnen Jens-Ole og svigerdatteren Ulla i Fredericia og sønnen Johannes og svigerdatteren Gitte i Simmelkær. Dertil kommer de fire elskede børnebørn, Jonas med kæresten Mona samt Sirid, Thea og Ida.

Ordet er dit