Tip os
Der er måske lys for enden af tunnelen for Herning midtby. Hvis stemningen på dagens møde i kongres­centret er en retningspil, så er der opbakning til den tredje vej.

Krisemøde endte i klapsalver

Midtbyens grundejere gav klapsalver til en »tredje vej«, og de næste 10 dage vil vise, om idyllen kan holde
13. april 2012, 15.10

Næsten alt var lykke, da knap 100 af midtbyens grundejere i formiddag mødtes i MCH Herning Kongrescenter.

Her præsenterede borgmester Lars Krarup (V) og direktør for By, Erhverv og Kultur, Jørgen Krogh, den model for midtbyen, der er døbt den »tredje vej«.

Modellen indebærer, at alle butikker og ejendomsejere skal være medlem af Herning Cityforening, og betale kontingent. Til gengæld dropper kommunen ideen om at indføre en facadeafgift i bymidten.

Da mødet var overstået, var der klapsalver fra tilhørerne. Også blandt dem, der tog ordet, var der næsten entydig opbakning til modellen.

10 afgørende dage

De næste 10 dage vil vise om klapsalverne bliver omsat til handling.

Ved udgangen lå en stak blanketter, som skulle underskrives.

I blanketten skriver den enkelte grundejer under på, at han eller hun er indforstået med at melde sig ind i cityforeningen og støtte den tredje vej.

Om 10 dage tager borgmesteren stilling til, om han vil gå videre med arbejdet.

- Det er der, der skal ligge en løsning. Det betyder, at når vi er færdige i dag, så skal der nogle underskrifter på bordet. Hvis der om 10 dage ikke er opbakning fra stort set alle, så tager jeg ikke forslaget med videre til byrådet, sagde Lars Krarup på mødet.

En kylling?

Den mest kritiske ryst på mødet tilhørte Bent Overgaard, der ejer en række ejendomme i den vestlige ende af Bredgade.

Han mente ikke, at hans lejere havde råd til at betale kontingent til cityforeningen.

- Ud af 13 lejemål er det to, der siger hurra til den her løsning. Det bliver mig som ejer, der kommer til at betale det nye kontingent for resten. Hvis det her forslag tager 40 procent af ens lejeindtægt, er man så en kylling, hvis man siger nej, spurgte han.

- Jeg synes heller ikke, det er nemt. Måske skal kontingentstrukturen justeres, men det er ikke kommunens opgave at blande sig i. Det må den nye udvidede cityforening finde ud af på sin generalforsamling, lød svaret fra Lars Krarup.

Ordet er dit