Tip os
Vestjysk Busser kører blandt andet Flextrafik for regionen.
Foto: Anna Bjørn Østergaard

Konflikt mod lokalt busselskab dømt ulovlig

Arbejdsretten har fredag kendt konflikten mod Vestjysk Busser i Aulum ulovlig
09. juni 2017, 16.06

Buskonflikt 15. februar satte fagforbundet 3F en konflikt i gang mod Arnbjørn Fagraklett, der er indehaver af Vestjysk Busser i Aulum. 3F beskyldte blandt andet Arnbjørn Fagraklett for underbetaling, snyd med overtidsbetaling og brud på reglen om hviletid, og konflikten blev udløst, da forhandlingerne om en overenskomst brød sammen.

Konflikten har fra starten ikke haft den store effekt, da kun et fåtal af Arnbjørn Fagrakletts chauffører er medlemmer af 3F. Derfor har kun få chauffører strejket. En konsekvens har dog været, at jobcentrene ifølge loven ikke måtte henvise ledige til at søge job hos busselskabet, mens det var omfattet af konflikten.

Samtidig har en sympatikonflikt i andre fagforeninger under LO luret som en mulighed, men nu har Arbejdsretten afsagt dom, som slår fast, at 3F's konflikt mod Aulum-busselskabet er ulovlig. Vestjysk Busser har overenskomst med Arbejdsgiverforeningen KA og Krifa, og KA's direktør Karsten Høgild er tilfreds med dommen.

- Vi forventer, at 3F nu vil ophæve konflikten med Vestjysk Busser, der allerede er omfattet af vores overenskomst, udtaler Karsten Høgild i en pressemeddelelse.

Virksomhedens indehaver, Arnbjørn Fagraklett, er også glad for Arbejdsrettens afgørelse.

- Det har været en hård konflikt, som jeg er glad for, at Arbejdsretten har kendt ulovlig. Jeg håber, at det vil være en anledning for 3F til at overveje, om det giver mening at iværksætte konflikt mod en virksomhed, der allerede er omfattet af en overenskomst, som giver gode og trygge ansættelsesforhold for mine medarbejdere. En konflikt mod min virksomhed giver ikke mening, når jeg har konkurrenter i branchen, der kan køre uden om overenskomster og uden om 3F. Selv vognmænd, der har 3F's overenskomst, undrer sig over, at 3F vil bruge ressourcer på denne konflikt, udtaler Arnbjørn Fagraklett i samme pressemeddelelse.

Det var fredag ikke muligt at træffe 3F for en kommentar.

Ordet er dit