Tip os
  • 1/: Koncerten oplever vi i Koncerthusets smukke store sal, hvor akustikken er blændende.
  • 1/: Torsdag skal vi se et andet fantastiske bygningsværk, hvor akustikken også er i top, nemlig Operahuset, der ligger på Amalienborgaksen.

Koncert i sublim klasse

Københavnertur 22.-23. marts med store sangoplevelser fra operakor i DR's koncertsal samt rundvisning i Operahuset
11. december 2016, 13.05

Højdepunkter for kor, scener og orkester i en koncert i absolut sublim klasse. En stor samling af de allerbedste operakor, kaldet »De Smukkeste Operakor«, har med stor succes besøgt Koncertsalen de seneste seks år, og de vender heldigvis tilbage i 2017.

Siden 2004 har koret fra den østrigske DaCapo begejstret publikum i Europas velrenommerede koncertsale med mesterværker fra operalitteraturen fortolket med hjerteblod og hengivelse af K&K Philharmoniker og K&K Opernchor. En enorm udtrykskraft og en imponerende stemmevolumen er kendetegnene for vokalemsemblet, der blev dannet af Matthias Georg Kendelinger i 2003 og har rødder tilbage til Moskva.

Verdi og Tjajkovskij

Populære melodier såvel som sjældne perler fra operalitteraturen funkler her fra deres mest imponerende side. Vi forkæles med for eksempel Verdis »Aida« og »Troubadouren«, Fangernes kor fra »Nabucco«, Mascagnis »Cavalleria rusticana«, Tjajkovskijs »Eugen Onegin«, Brudekoret fra Wagners »Lohengrin« og meget mere.

Læserklubben og Sørens Rejser har igen i 2017 arrangeret en tur med billet af bedste kategori til denne fantastiske koncert, som foregår i DR's fascinerende koncertsal.

Bussen kører fra Silkeborg, Ikast og Herning onsdag 22. marts fra morgenen af. Der vil være lækker brunchbuffet på Fyn, inden vi fortsætter mod københavn.

Her indlogeres vi på det flotte Copenhagen Island Hotel, tegnet af Kim Utzon Arkitekter og udført i meget smagfuld stil. Hotellet ligger på en lille kunstig ø ved Københavns Havn i området Kalvebod Brygge og er bestemt et ophold værd.

Sidst på eftermiddagen mødes vi igen i hotellets restaurant »The Harbour«, hvor vi får serveret en skøn tre-retters menu med efterfølgende kaffe.

Klokken 18.30 kører vi til Koncerthuset i DR Byen. Huset er tegnet af den franske arkitekt Jean Nouvel og har vundet stor international anderkendelse i form af mange priser for både arkitektur og akustik. Huset rummer fire sale, hvoraf koncertsalen er den største. Salens akustik er optimeret til symfonisk musik, men lydregulerende gardiner kan trækkes frem, så akustikken varieres, når salen bruges til rytmisk musik.

Salen har et kæmpe volumen, men virker samtidig intim, da scenen er placeret midt i salen med publikum siddende hele vejen rundt på forskudte terrasser. Alle 1800 pladser er dermed overraskende tæt på musikerne, hvilket giver en særlig intensitet. Vi har billetter i bedste kategori på Parterre foran orkestret.

Når forestillingen er slut, køres der tilbage på hotellet.

Operahusets mange rum

Torsdag efter morgenmaden pakker vi bussen og kører til Den Kongelige Opera på Holmen, hvor vi skal have en rundvisning. Det smukke operahus, der blev indviet i januar 2005 af dronningen, er en gave til det danske folk fra A.P. Møllers Fond.

Bygningen, tegnet af arkitekt Henning Larsen, ligger smukt placeret på den lille ø over for Amalienborghaven og blev en del af Amalienborg­aksen. På rundvisningen hører vi en del om selve byggeriet og tankerne omkring huset. Vi ser nogle af de tusinde rum, fra den store sal med plads til 1400 mennesker til den lille eksperimentalscene med plads til 200.

Vi oplever Operaens smukke foyer, Olafur Eliassons lysskulpturer og ikke mindst den forrygende udsigt over Københavns Havn.

Efterfølgende går turen til Nyhavn, hvor der er rig mulighed for en god frokost på egen hånd. Midt på eftermiddagen forlader vi København, og med pause på Fyn når vi Midtjylland mellem klokken 19.30 og 20.30.

Prisen for turen er for avisens abonnenter 2850 kroner. Eneværelsestillæg på 575 kroner. I prisen er inkluderet:

Bustransport i 4stjernet bus t/r

Brunchbuffet

Tre-retters middag med kaffe

Overnatning på Copenhagen Island Hotel

Morgenmad

Billet i bedste kategori på parterre til Det Smukkeste Operakor

Rundvisning i Operahuset

Bestemt plads i bussen kan reserveres for 100 kroner.

Tilmelding til Læserklubben.

Ordet er dit