Tip os
Endnu en gang skal årets kok kåres i MCH Messecenter Herning. Senest blev det Morten Falk fra Restaurant Kadeau, som vandt i 2014.
Foto: Lars Møller

Kæmpe madmesse rammer byen

FoodExpo tager fra søndag imod tusindvis af besøgende i MCH Messecenter Herning
04. marts 2016, 18.00

Messe Herning bliver til et sandt mad-Mekka søndag 6. marts, når MCH Messecenter slår dørene op for FoodExpo, nordens største fagmesse for mad- og restaurationsbranchen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) står for den officielle åbning af FoodExpo.

- Det er jo fantastisk at han kan komme og åbne messen. Men det er også messen, så det skal han da. Det har vi prøvet at presse lidt på, siger Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder ved MCH.

Derefter får 485 udstillere muligheden for at fremvise lækre produkter over tre dage. FoodExpo forventer op mod 25.000 gæster fra 29 lande ud over Danmark.

Fokus på økologi

Fagmessen arbejder med en række nøgleemner. Blandt andet kan man finde omkring 80 udstillere i den nyoprettede Øko-hal.

- Vi har et samarbejde med Økologisk landsforening denne gang. Vi har trukket økologien ud og lavet en fantastisk god event-hal. Der kommer til at være rigtig mange aktiviteter, og denne gang har vi god plads til det, siger Carina Høgsted Kirkegaard.

Her håber man at sætte fokus på økologiske madvarer, noget, midt- og vestjyder ikke spiser lige så meget, som man gør i større byer.

- Det er klart, det er i storbyer som København og Aarhus, at der er stor trend i at spise økologisk. Så jeg håber da, at der bliver mere trend uden for byerne. Det er noget vi har mulighed for at øge opmærksomheden omkring, fortæller hun.

Projektlederen ser positivt på chancen for at sprede budskabet, da hun mener, at folk er klar til at høre det.

- Det er virkelig oppe i tiden og folk har virkelig lyst til at høre om det. Flere og flere går op i økologi, siger hun.

Et væld af aktiviteter

Ved FoodExpo vil der i øvrigt være et væld af konkurrencer og aktiviteter. Blandt andet vil nogle af Danmarks bedste kokke, tjenere og elever fra hele landet blive hyldet i løbet af messedagene.

Om søndagen afholdes konkurrencerne »Årets kok« og »Årets tjener«, hvor den gode sans for smag og service bliver hædret.

I øvrigt er 2016 et særligt år for kokke-dysten: Messecentret bliver vært for konkurrencens 25 års jubilæum.

Det markeres ved, at fire tidligere vindere vil genskabe deres vindermenuer i særlige »guldkøkkener«.

Derudover kan man blandt andet udforske MCH's køkken i selskab med Anton Jespersen, messecentrets køkkenchef, som serverer for omkring 900.000 gæster om året.

Herning Folkeblad følger op på FoodExpo i næste uge.

Ordet er dit