Tip os
  • 1/: Kanaløerne kaldes også for »Tidevandsøerne« og Jersey vokser og krymper faktisk op til 12 meter hver sjette time.
  • 1/: Beliggenheden 25 kilometer ud for Normandiets kyst beriger Jersey med et skønt og mildt klima.

Jersey - fascinerende og eventyrlig

Otte dages tur til en vidunderlig ø med oplevelser, afslapning og livsnyderi, 13.-20. juni By Lone Henningsen lgh@herningfolkeblad.dk
31. januar 2016, 14.50

At feriere på Jersey er som at åbne en eventyrbog fyldt med oplevelser. Den lille ø indeholder alt det bedste fra Sydengland med fransk inspiration. Landskabet overrasker hvert øjeblik med nye små detaljer og fabelagtige scenerier. Flere husker øen fra tv-serien Bergerac, hvor detective sergeant Jim Bergerac (John Nettles) eftersøger de mange uløselige gåder. Serien er stadig populær i dag - både på grund af hovedrolleindehaveren, men også fordi naturen er så smuk. Nu kan du gå i Bergeracs fodspor, når Jersey byder sig til.

Mellem by og strand

I samarbejde med Bravo Tours har Læserklubben en ottedages rejse med udflugter inkluderet 13.-20. juni. Deltagerne bor på det danskejede Hotel Norfolk, lige midt i hovedstaden, St. Helier. Byen er utrolig smuk og for mange en af de skønneste oplevelser på Jersey. Kombinationen af hyggelige gader, smukke torve og flotte bygninger skaber en helt særlig atmosfære. Byens flotte marina huser rigtig mange gode restauranter med seafood i verdensklasse, royale kartofler og oste fra den velkendte Jerseyko. Hotel Norfolk har sin egen restaurant og loungebar, hvor du kan nyde gode traditionelle retter og kølige forfriskninger. Hotellet ligger perfekt blot 150 meter fra gågaden og 800 meter fra stranden. Efter dagens udflugt kan du også vælge at slappe af i hotellets egen lille have, hvor der er liggestole og opvarmet pool.

Deltagerne flyver fra Billund mandag, 13. juni fra morgenen af og ankommer på Jersey klokken 09.30. Transport til Hotel Norfolk og senere spiser vi velkomstmiddag på en hyggelig restaurant, hvor vi smager på øens lokale specialiteter.

Ugens udflugter

I løbet af ugen skal vi på følgende udflugter:

Byvandring og velkomstmøde: Halvanden times byvandring i den smukke St. Helier - afsluttende med et velkomstmøde, hvor vi bliver briefet om ugens forløb og får gode tips og ideer til opholdet.

Det eventyrlige og vestlige Jersey: Vi tager på eventyr på den vestlige del af Jersey. Først gælder det St. Matthews imponerende glaskirke, udsmykket af glaskunstneren René Lalique. Så fortsættes til øens vartegn, fyrtårnet Corbiére. Fyrtårnet var det første, der blev bygget på klipperne på de britiske øer. Når tidevandet er trukket tilbage, er det muligt at gå ud til tårnet - et imponerende syn.

Vi lægger vejen forbi St. Aubins Bay og besøger Noirmont - et mindesmærke om krigen. Fornem den særlige stemning, når vi ser nærmere på de tyske bunkers. Modsætningen møder vi ved St. Brelade´s Bay, hvor de rigeste gæster ferierer - et smukt sted, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd. Sidste stop bliver ved Jersey War Tunnels - et af de bedste krigsmuseer, hvor vi går en tur i de næsten en kilometer lange tunneller, som Hitler befalede bygget under Anden Verdenskrig.

Jerseys vidunderlige østkyst: Indledningsvis rejser vi tilbage i tiden til La Haugue Bie - et spændende gravmuseum, der på fineste vis fortæller, hvordan de levede på Jersey for 6000 år siden. Herefter går turen nordpå, hvor den smukke kyststrækning strækker sig ud i havet. Naturen er betagende og vi følger de nysgerrige Jerseykøer. Hvis vejret tillader det, kan vi gå en tur fra St. Cathrines Bay til den hyggelige landsby Gorey. Her nyder vi det indtil vi kører til Mont Orgueil Castle - øens første fæstning, der i mere end 600 år har beskyttet øen mod fransk invasion.

Gourmet Jersey: Jersey kan bryste sig af mange lokale specialiteter og i dag skal de smages. Vi besøger vingården La Mare, hvor vi går »bag kulissen« og også nyder en god frokost på gårdens restaurant. Vinbonden fortæller, og vi får smagsprøver på cognac, chokolade og øl. Traditionen tro, slutter vi dagen af med engelsk »Afternoon Tea«.

Prisen er

Prisen for denne spændende uge er for avisens abonnenter 7898 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 8298 kroner. Eneværelsestillæg på 2300 kroner. I prisen er inkluderet:

Flyrejse Billund- Jersey t/r

Mad ombord

Transport til/fra hotel

Indkvartering på The Norfolk

Morgenmad

Velkomstmiddag

Fire udflugter

Halvpension kan tilkøbes for 800 kroner.

Tilmelding til Læserklubben - gerne på mail.

Se det udførlige program på www.læserklubben.dk.

Ordet er dit