Tip os
Ulrik Hyldgaard.

Ingen snyd i Gjellerup

03. august 2017, 11.45

GJELLERUP Gjellerup blev snydt igen! Sådan lød overskriften på et indlæg fra Ernst B. Knudsen her på siderne 29. juli. Som sædvanligt var der en lang svada til os, ifølge Ernst B. Knudsen, helt uduelige folkevalgte. Jeg trækker oftest lidt på smilebåndet, når folk på den måde føler trang til at fremhæve egne fortræffeligheder og andres udueligheder. I forhold til dette indlæg af Ernst B. Knudsen, blev jeg dog så overrasket, at jeg må komme med mit svar.

Jeg forstår ganske enkelt ikke dette udfald mod byplanudvalget og Herning Kommune. Og så måske alligevel, for det gik jo ikke med skolebyggeriet, som Ernst B. Knudsen havde sat sig for. Men alligevel, så forstår jeg ganske enkelt ikke, at man ikke kan se værdien af, at Gjellerup får en topmoderne skole. En skole med alt det nyest indenfor læringsrum. Tilmed får Gjellerup, og selvfølgelig også Hammerum, opdaterede fritidsfaciliteter. Alt sammen en investering i området til godt og vel 200.000.000 kroner. Men det er måske at blive snydt.

Jeg forstår heller ikke, at man kan føle sig snydt over, at Byplanudvalget har lavet en overordnet plan, der skal sikre, at den nedslidte Gjellerupskole ikke får lov til at stå som en skamplet på byen. Et muligt mål for hærværk og vandalisme. Men i stedet udviser byplanudvalget, efter min mening, rettidig omhu ved at sikre, at stedet hurtigst muligt sættes i spil til nye boliger og grønt område for Gjellerup. Alle ved, at muligheden for at bygge nyt i Gjellerup er meget eftertragtet, så det kan vel heller ikke være at snyde Gjellerup, at man forfølger den mulighed.

Det går også over min forstand, at Ernst B. Knudsen er fortaler for at få gennet byens erhvervsvirksomheder ud af byen? Det kan da umuligt være konservativ politik at behandle virksomhederne på den måde. En virksomhed, der i årtier har været arbejdsplads for gode borgere i Gjellerup.

Jeg kan forsikre læserne om, at vi ikke i byplanudvalget, eller byrådet for den sags skyld, ønsker at genere vores virksomheder, og derfor udtalte jeg også i et interview her i avisen 24. juli, at vi ønsker at sikre virksomheden ved at bruge nye muligheder i planloven, der betyder, at man kan bygge boliger i nærheden af virksomheden, også uden at pålægge virksomheden udgifter til støjafskærmning.

Denne udgift kan i stedet lægges på ejendomsudvikleren. Det får Ernst B. Knudsen sammenlignet med Donald Trumps tanker om en mur mod Mexico. Det ville være at snyde Gjellerup, hvis man lavede noget sådan, men det kan jeg garantere for, at der på ingen måde bliver tale om.

I øvrigt så afventer hele udviklingen af området ved Gjellerupskolen detaljerede lokalplaner, hvor byggefelter, vejudlæg, ind- og udkørsler, stiforbindelser, grønne områder, parkering, byggeprocenter, etagehøjder og meget, meget mere skal fastlægges. Her får Ernst B. Knudsen mulighed for at komme med indsigelser, idéer og kommentarer. Så påstanden om, at Gjellerup er blevet snydt med alt for tæt bebyggelse, som i London eller på Frederiksberg, er grebet ud af luften. Den fastlægges først i de kommende lokalplaner for de fire områder.

Byplanudvalget og hele byrådet er ikke interesserede i at snyde Gjellerup. Vi arbejder seriøst og efter bedste fattige evne for at udvikle og forbedre forholdene i Gjellerup, ligesom i resten af kommunen.

Ordet er dit