Tip os
House Doctors administrerende direktør Klaus Juhl Pedersen er den yngste i en søskendeflok på tre, som i fællesskab driver Ikast-virksomheden. Med ambitioner om at øge forretningen kraftigt frem mod 2020 har de tre søskende besluttet sig for, at der skal ansættes en professionel administrerende direktør til at stå for driften.
Foto: Flemming Hansen

House Doctor vil tredoble salget til 900 millioner

Ikast-virksomheden med 115 ansatte vil med ny strategiplan tredoble omsætningen på fire år. Ny direktør skal hentes ind til at styre driften
10. januar 2017, 10.30

Strategi I dagens udgave af Børsen løfter administrerende direktør i Ikast-virksomheden House Doctor, Klaus Juhl Pedersen, sløret for meget ambitiøse fremtidsplaner.

Interiørvirksomheden har oplevet solid vækst gennem de seneste år, men nu skal der trykkes yderligere på speederen. Ambitionen i en nyligt vedtaget strategiplan er at tredoble omsætningen over de kommende fire år. For 2016 lander omsætningen på omkring 300 millioner kroner i House Doctor, så der kigges frem mod at sælge brugskunst, møbler og lignende produkter for omkring 900 millioner kroner i 2020.

- Vi er så tilfredse med vores vækst på eksisterende kunder og eksisterende markeder. Men vi ser et kæmpemæssigt potentiale på nye kunder, nye markeder, udtaler Klaus Juhl Pedersen til Børsen.

Voksede også i finanskrisen

Herning Folkeblad har uden held forsøgt at få en udtalelse fra Klaus Juhl Pedersen til dagens avis. I tidligere artikler har han beskrevet, hvordan det modsat så mange andre virksomheder lykkes at komme helskindet gennem finanskrisen og endda øge omsætning og overskud.

- Vi kunne ikke se, at krisen ville ramme os, så hvorfor skulle vi begynde at hoppe med på den negative bølge? Vi har hele tiden holdt fast i vores designstil, og vi gik ikke på kompromis med vores indkøb og så ingen grund til at bremse op, har Klaus Juhl Pedersen tidligere fortalt.

Væksten er fortsat med uformindsket styrke de seneste år, og da Folkebladet i november opgjorde listen over de mest voksende gazellevirksomheder i Herning og Ikast-Brande kommuner, var House Doctor også at finde her. I gazelleoversigten står House Doctor noteret for en vækst på 233 procent i omsætning på fire år.

Et andet helt konkret tegn på den hastige vækst er, at medarbejdertallet er øget fra 40 i 2012 til aktuelt 115 ansatte.

Regnskabstallene for 2016 bliver først offentliggjort senere på året, men Klaus Juhl Pedersen oplyser til Børsen, at der er udsigt til et rekordoverskud på omkring 55 millioner kroner efter skat.

De foregående år har overskuddet før skat lydt på 17,7 millioner kroner i 2014 og 32,5 millioner kroner i 2015.

Vil finde ny adm. direktør

Ledelsen i House Doctor har hidtil bestået af en familietrio, da Klaus Juhl Pedersen i direktionen har selskab af sine to søstre Rikke Juhl Jensen og Gitte Juhl Capel. Fremover bliver der dog lagt op til ændringer i ledelsen, da House Doctor i forbindelse med den nye strategiplan har besluttet, at der skal ansættes en professionel administrerende direktør til at stå for driften.

- Vi driver i dag en mellemstor virksomhed. Det er på tide at få én udefra til at løfte den op til en stor virksomhed, udtaler Klaus Juhl Pedersen til Børsen.

House Doctor

Interiørvirksomheden House Doctor lever af at sælge brugskunst i Danmark og udlandet. Virksomheden har hovedkontor på Industrivej i Ikast og har aktuelt 115 medarbejdere.

I spidsen for House Doctor står de tre søskende Klaus Juhl Pedersen, Rikke Juhl Jensen og Gitte Juhl Capel. De ejer virksomheden ligeligt.

House Doctor har gennem årene udvidet sin kollektion kraftigt til en række mærker og produktområder. Blandt andet sælger der produkter til både køkken og bad, møbler, inventar og pyntegenstande til stue og kontor samt en hel serie af udendørs-produkter. De fleste af produkterne af udviklet af House Doctors egene designere.

Ordet er dit