Tip os
Lars Krarup på den politiskole-grund, hvis areal er blevet mål et par gange i løbet af i går.
Foto: Henrik Ole Jensen

Herning Kommune om politiskolegrund: Jyllands-Posten bringer helt forkerte oplysninger

Den grund, Herning Kommune har foreslået til byggeriet af den vestdanske politiskole, er rigeligt stor til at rumme det påtænkte byggeri
10. januar 2017, 07.13

Politiskole Jyllands-Posten forsøger i sin tirsdags-udgave at så tvivl om, hvorvidt den grund, Herning Kommune har foreslået til byggeriet af den kommende, vestdanske politiskole, er stor nok til formålet. Det sker, selv om avisen i løbet af mandag af netop Herning Kommune har fået bekræftet, at grunden er cirka 55.000 kvadratmeter stor. Nøjagtig som Herning Kommune hele tiden har oplyst. Det skriver Herning Kommune mandag aftem i en pressemeddelelse på dens hjemmeside.

Dermed har grunden så rigeligt det fornødne areal til at rumme de ønsker, Rigspolitiet har i forhold til byggeriet af den nye skole. Både hvad angår inde- og udearealer.

At avisen alligevel vælger at skrive en historie, som reducerer grundens størrelse til cirka det halve, efterlader Herning Kommunes borgmester, Lars Krarup, (V), målløs:

- Vi kan dokumentere, at avisen har fået gentaget de korrekte oplysninger af Herning Kommune i løbet af mandagen. Påstanden er jo grotesk,- at Herning Kommune skulle påstå, at en grund er dobbelt så stor, som den egentlig er. Tror avisen i ramme alvor, at vi, som kommune, ikke kan regne? At vi, som myndighed, ikke kan opmåle en matrikel? Det er jo helt hen i vejret, siger Lars Krarup i pressemeddelelsen.

Jyllands-Posten var i løbet af mandagen i kontakt med Herning Kommune omkring sagen. Jørgen Krogh, direktør for By, Erhverv & Kultur i Herning Kommune, skrev i en mail kl. 16.06 til Jyllands-Posten: »Den foreslåede grund er kontrolmålt i dag til mere end 55.000 m2.«

- Alligevel vælger avisen at skrive, at grunden kun er omtrent halvt så stor. Jeg ved ikke, hvad man skal kalde den slags. Jo, det ved jeg godt. Men det må jeg nok hellere lade være med at sætte ord på, siger Herning-borgmesteren i pressemeddelelsen.

- Jeg vil gerne, endnu engang, opfordre til, at vi fokuserer på det vigtige i den her sag. Det handler om politiet, om arbejdsforholdene og sikkerheden for de kommende betjente i en tid, som er præget af terrortrusler og utryghed. Desværre også i Danmark. At en avis så i ramme alvor forsøger at reducere et så vigtigt emne til en absurd påstand om, at Herning Kommune ikke kan regne, ja, det taler desværre for sig selv, udtaler borgmesteren.

- Hvis der overhovedet er noget godt ved Jyllands-Postens historie, er det, at avisens påstand er så langt fra fakta, at det er meget let at dokumentere. Vi taler om tre-fire fodboldbaner, lyder det fra Lars Krarup, der også har en opfordring:

- Skulle andre medier tvivle på Herning Kommunes fakta og opmålinger, er alle naturligvis velkomne i Herning for besigtigelse og endnu en kontrolmåling.

Herning Kommune oplyser, at man mandag aften kl. 22.30 for anden gang samme dag har kontrolmålt grunden i det officielle, danske kort-system (GIS).

Ordet er dit