Tip os
Herningensiske Philip Lotko (bagerst) og Daniel Brix Hesselager står i spidsen for Rains.
Foto: Tom Laursen

Herning-dreng går i flæsket på verdens fjerde-rigeste

Rains hiver spanske Inditex i Sø- og Handelsretten for at stoppe salg af to produkter.
18. maj 2017, 12.51

Erstatning Det danske regntøjs-firma Rains, som blev stiftet i Herning og har herningensiske Philip Lotko som bestyrelsesmedlem og medejer, har trukket spanske Inditex, som er en af verdens største tekstilkoncerner, i Sø- og Handelsretten.

Baggrunden er, at Inditex ifølge Rains har kopieret en regnjakke og en regnfrakke, og det danske firma ønsker forbud mod, at Inditex sælger de to produkter gennem deres Zara-butikker. Det skriver Børsen.

- De kopierer nogle af vores kerneprodukter - klassikere - som vi forsøger at opbygge og give ikonstatus. Det er produkter, der ikke skiftes ud fra sæson til sæson. Så kopiering skal standses, selv om det kan blive en ret stor og dyr sag, når modparten er Inditex, der jo har enorme ressourcer. Men vi er villige til at følge sagen til dørs, Det nytter jo ikke noget, at vi siger, at det er o.k. at kopiere en enkelt gang, bare fordi det er en meget stor virksomhed, der gør det. Men man skal være klar til at bruge millioner på det. Og det er vi, siger administrerende direktør i Rains Daniel Brix Hesselager til Børsen.

Inditex står blandt andet bag kæden Zara og har fjerde-rigeste spanske Amancio Ortega i spidsen.

Ordet er dit