Tip os

Gratis? mad

06. maj 2017, 06.30

MAD Pendulpolitikeren Arulanantharajah Thillainadarasa (=Arul), der for tiden vistnok nærmest er socialdemokrat, slår nok en gang til lyd for gratis morgenmad til børn i Herning kommune. Hvorfor egentlig kun morgenmad? Ville det ikke også være rart med gratis middags- og aftensmad? Og hvorfor kun til børn? Jeg kunne da også godt tænke mig at være tilsluttet ordningen.

Aruls forslag får mig til at tænke på en opfindelse, jeg lavede, da jeg var omkring en halv snes år gammel og havde fået en vældig interesse for radioteknik, fysik og elektricitet. Det var en evighedsmaskine; og den var lige så enkel, som den var genial: En dynamo og en el-motor får akslerne koblet sammen og forbindes til hinanden med to ledninger. Når konstruktionen først er løbet i gang, vil dynamoen lave strøm til motoren, som trækker dynamoen, og så kan maskinen køre til evig tid uden at få tilført energi udefra. Der var kun ét mindre problem ved min opfindelse: Den virkede ikke!

Et par år senere kom jeg i 1.-mellem og fik bl.a. fysik, som jeg havde glædet mig så meget til. Men fysiktimerne gav så også efterhånden forklaringen på, hvorfor min opfindelse ikke virkede. Naturlovene sagde bl.a., at energi ikke opstår af ingen ting, som lommeuld gør ifølge Storm P., og når man overfører energi, er det altid ledsaget af et tab af en eller anden størrelse.

Arul - og hans ghostwriter! - lever tilsyneladende i den vildfarelse, at mad kan opstå gratis ud af ingen ting. Det ville være dejligt, hvis det forholdt sig sådan, men det gør det altså bare ikke.

Når eller hvis Arul vender tilbage til den virkelige verden, vil han erfare, at ordet gratis desværre blot er et enkelt ord, der står i stedet for sætningen: »Andre betaler!«

Ordet er dit