Tip os
Af Arulanantharajah (Arul) Thillainadarasa,

Gratis lektiehjælp giver venskab mellem danskere og indvandrere

10. januar 2017, 12.15

LEKTIEHJÆLP For tiden er der blevet oprettet gratis lektiehjælp flere steder i Herning kommune. Men det er ikke nok til behovet. Indvandreres børn og nogle af de danske børn har brug for ekstra hjælp til dansk, matematik og andre fag. Derfor skal lektiehjælpen udvides i Herning og andre byer udenfor Herning.

I dag har voksne indvandrere også vist stor interesse for at lære det danske sprog, som er meget vigtigt for dem, fordi der om fem år vil være flere ældre indvandrere, som kommer på plejehjem. De fleste ældre indvandrere har ønske om at blive passet af deres familie, som også gerne vil passe deres forældre og bedsteforældre. Hvis de har lidt kendskab til det danske sprog og det danske samfund, er der større sandsynlighed for, at de kommer på plejehjem. At lære det danske sprog er meget vigtigt for dem for at kunne leve et godt liv i Danmark.

Jeg har mødt nogle lærere, som er pensionister, til ældrefest og andre steder. De vil gerne hjælpe indvandrere med at undervise i dansk. Så derfor vil jeg gerne prøve at hjælpe med at skaffe lokaler og penge til danskundervisning. Flere indvandrermænd er interesserede i, at der kommer til at foregå undervisning i deres egne foreningslokaler. Tyrkisk forening (Anotolie) vil gerne gratis stille lokale til rådighed for danskundervisning. Andre indvandrerforeninger er også interesserede i at give gratis lokaler for hjælp til dansk, og de vil meget gerne begynde forskellige aktiviteter i deres egne lokaler. Det er en god mulighed, for der vil sikkert komme flere forskellige deltagere til disse aktiviteter. Det er en god idé, at danskere samarbejder med indvandrerforeninger for at øge velfærden for alle.

Flere indvandrerbørn og unge får hjælp fra skolen og lektiecafeer, men det er ikke nok, fordi mange elever ikke kan finde ud af deres lektier derhjemme; derfor har forældrene et stort problem.

For tiden er boligselskaber begyndt med lektiecafé for børn og unge, hvorved mange elever får mulighed for at få hjælp fra dem. Min mening er, at lektiecafeer skal foregå flere steder med kvalificerede lærere. Det er ikke et uoverkommeligt problem, fordi flere pensionerede lærere er klar til at hjælpe. Jeg håber, at mange frivillige lærerpensionister vil begynde med at hjælpe børn, unge, voksne og ældre i Herning kommune. Gratis lektiehjælp giver godt venskab mellem danskere og indvandrere.

Ordet er dit