Tip os
Karl Højhus Jeppesen.

Godt tilfredse med det nye sygehus i Gødstrup

10. januar 2017, 12.00

SYGEHUSBYGGERI I årets løb havde jeg den store fornøjelse at deltage i et besøg hos DNV-Gødstrup, Det Nye Hospital i Vest. Det glædet mig derfor utroligt meget, at alle medlemmer fra Det Konservative Folkeparti i Regionsrådet i Region Midtjylland med deres stemmer var stærkt medvirkende til, at det nye store og flotte regionshospital blev placeret netop i Gødstrup.

Det er et meget stort byggeprojekt og der bliver godt 400 sengepladser til de kommende patienter. Der bliver tale om enestuer med plads til en opredning, hvilket er meget betryggende for de pårørende, som har familier, venner og gode bekendte, der skal indlægges på Gødstrup Sygehus.

I forbindelse med det nye kæmpesygehus bliver der bygget en kirke, som er under Snejbjerg Sogn, hvilket vil få stor betydning for de pårørende samt flere.

Det er også betryggende for mange at vide, at når alt er færdigt, er der planer for udvidelse af bl.a. et Center for forskning og udvikling (VFU).

På ønskelisten er der også et informationscenter for Kræftens Bekæmpelse, hvilket nok skal blive godt modtaget af mange, når centret er etableret.

Der har tidligere været en del kritiske røster i forbindelse med etablering eller ikke-etablering af køkkenfaciliteter. Men de ønskede køkkenfaciliteter etableres, hvilket må siges at være et meget stort plus for brugerne af Gødstrup Sygehus.

Af nye og spændende ting kan bl.a. også nævnes robot-transport, rørpostsystem, sengepatenoster som det eneste hospital i Norden, affalds- og linned-sug i store rør.

Det først besluttede patienthospital ikke bliver opført, hvilket er et minus, men der bliver mulighed for at bruge nogle af de lokale hoteller i nærheden af Gødstrup Sygehus, hvilket så må siges at være en stor fordel for de pågældende lokale hoteller.

De entreprenører og håndværkere, som får tildelt arbejdsopgaver, skal efterleve sociale klausuler om fair konkurrence og danske overenskomster samt ansættelse af et procentvist antal lærlinge, hvilket må siges at være meget rimeligt og fornuftigt.

En meget interessant og stor oplevelse at besøge Gødstrup Sygehus.

Endnu engang tak til regionsrådsmedlemmerne fra Det Konservative Folkeparti, som stemte for det nye store Regionshospital i Gødstrup, som vi er meget godt tilfredse med.

Ordet er dit