Tip os

Gødstrup-tog tilbage på sporet

Regeringen lægger op til direkte tog fra Aarhus og Holstebro til Gødstrup, men bebuder samtidig forringelser af den midt- og vestjyske togbetjening
19. maj 2017, 13.57

Der har længe været tvivl om, hvorvidt det vil blive muligt for personale og patienter at tage toget direkte til sygehuset i Gødstrup, hvis de kommer fra det østjyske.

I et nyt forslag fra regeringen lægges der imidlertid op til, at 13 daglige afgange fremover vil køre fra Aarhus over Herning til Gødstrup og Holstebro.

Det fremgår af et notat, som Transport­ministeriet har sendt til Folketingets transport­ordførere som et svar på en henvendelse fra Andreas Steenberg (R).

Den lokalt valgte MF'er er tilfreds med, at regeringen har lyttet til de midt- og vestjyske opfordringer.

- Det vil give sygehuset et stort løft. Det gælder ikke kun muligheden for at rekruttere højtuddannet arbejdskraft østfra, men også give bedre adgang til sygehuset for patienter fra for eksempel Vildbjerg, Aulum og Ikast, siger han.

Også Venstres transportordfører er tilfreds.

- Det har stået øverst på vores ønskeseddel, og det er en væsentlig omlægning, som kommer både patienter og personale til gode, siger Kristian Pihl Lorentzen (V).

Hos Socialdemokratiet har både folketingsmedlem Mogens Jensen og byrådsmedlem Finn Stengel Petersen kæmpet for Gødstrup-betjeningen.

- Det er super, at det er kommet med i planen. Jeg vil nærmest sige, at det er livsvigtigt med direkte tog til Gødstrup, fordi 25 procent af personalet vil komme østfra, og de vil ikke tage offentlig transport, hvis de skal skifte i Herning og over i en bus, siger Finn Stengel Petersen.

Oppositionspartierne er imidlertid også meget kritiske over for regeringens planer, der medfører færre direkte tog til København.

Læs mere i dagens Herning Folkeblad og på aoh.dk

Ordet er dit