Tip os

Forsikrer ikke længere el-tog

Venstre vil koble landsdelen af de moderne tog, skriver radikal i dette læserbrev fra Herning Folkeblad
10. juni 2013, 12.47

El-tog Tak til Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, for at slå fast med syvtommersøm, at hans gruppeformands løfte om eltog til Herning alligevel ikke er Venstres politik. Det er klar tale.

Regeringen har spillet ud med at bruge 1,5 mia. kr. på at elektrificere jernbanen Vejle-Struer som en del af et stort jernbaneudspil til 27,5 mia. kr.. Det betyder, at Herning og det øvrige Vestjylland kobles på eltogsnettet ligesom resten af Danmark. Det sikrer, at der stadig vil være direkte tog fra landsdelen til København, Odense osv. Det vil blive nye, moderne, driftssikre eltog ligesom resten af Europa har. Alt i alt vil rejsetiden fra Herning til København blive afkortet 49 minutter.

Jeg kan forstå, at Venstre vil koble landsdelen af det nye moderne jernbanenet. I stedet skal vi ifæg. Venstre - have IC4-togene. Det synes vi i regeringen vil være en alt for stor nedgradering af vores område. Finansieringen kommer ved, at alle selskaber skal betale det samme som Mærsk i Nordsøen.

Jeg mener, at det er rimeligt. Hvorfor skal nogle betale mindre end andre?

I Herning Folkeblad forsikrede Kristian Jensen Venstres opbakning. Den forsikring har transportordføreren nu slået fast ikke holder. Det er ærgerligt, men Venstre har før skiftet holdninger og standpunkter. Så måske det sker igen. I skal være velkomne.

Ordet er dit