Tip os
Der blev gået til den med gadefodbolden på Markedspladsen. 12 hold hjemløse fra Jylland dystede

Fordomme får et fodboldspark

Tirsdag var der Jyske Mesterskaber i hjemløsefodbold i Herning: Turneringen kan nedbryde fordomme over for hjemløse
28. august 2013, 12.46

Der blev kæmpet hårdt om bolden på den lille fodboldbane med bander omkring, da der tirsdag var Jyske Mesterskaber i hjemløsefodbold på Markedspladsen i Herning.

12 hold med hjemløse fra Blå Kors-væresteder Jylland var mødt op i Herning for at dyste om titlen. Heraf tre hold fra Blå Kors Pensionatet i Møllegade i Herning.

Smil på læben og høj puls

Organisationen Ombold, der arrangerede mesterskaberne, vil med turneringen sparke til omverdenens fordomme med hensyn til hjemløses ressourcer.

- Deltagerne er glade. Spillerne får lov til at være med i et andet fællesskab, end de er vant til. De har et et smil på læben og får pulsen op, siger Lene Knudtzen, der er projektleder for mesterskaberne.

Socialt udsatte

Spillerne på holdene er socialt udsatte og har eller har haft problemer med arbejdsløshed, alkohol eller stofmisbrug, kombineret med en kaotisk boligsituation.

Her giver fodbolden et frirum fra alle hverdagens problemer, fokus er på noget, som spillerne har succes med. På banen er det fællesskab og passionen for boldspillet, der betyder noget.

Vinder af mesterskabet blev FCR fra Risskov med et hold Blå Kors-kvinder fra Herning som nummer to. De to lokale mandehold blev nummer 8 og 10.

 

Læs meget mere om de hjemløses fodboldturnering og landsholdet i Herning Folkeblad onsdag.

Er du abonnent kan du klokken 14.30 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

Ordet er dit