Tip os

Find din kandidat på deterditvalg.dk

11. oktober 2017, 15.00

I mandags udløb fristen for opstilling af lister og kandidater til valget 21. november til kommuner og regioner.

Dermed er der nu klarhed over, hvem vi kan stemme på til byråd og regionsråd.

Eller klarhed er måske så meget sagt. For der er rigtig mange navne og lister at holde styr på.

Der er nemlig dejligt mange mennesker, som har besluttet sig for at stille op for en lang række partier og lister i vores kommuner og region, fordi de gerne vil være med til at udvikle og påvirke det lokale og regionale demokrati og samfund.

I Herning får vi 131 kandidater fra 12 partier og lister at vælge mellem på stemmesedlen til kommunalvalget.

I Ikast-Brande har vælgerne 77 kandidater fra 9 partier og lister, der kan sættes kryds ved.

Dertil kommer de hele 259 kandidater fra 20 lister og partier, som stiller op til regionsvalget i Region Midtjylland.

Det er mange kandidater at forholde sig til som vælger, hvis man skal finde frem til, hvem man er mest eller mindst enig med og dermed vil overveje at stemme på - eller drible langt uden om. Både når det angår partiets og kandidatens holdninger og mærkesager.

Valget er dit, og Herning Folkeblad vil gerne hjælpe dig med at få overblik over kandidaterne og deres synspunkter, inden du skal stå i stemmeboksen med de to lange stemmesedler til henholdsvis kommunal- og regionsvalget.

Derfor har vi etableret valgsitet: deterditvalg.dk, som åbner i aften og kører frem til valget.

Her får du lister med profiler på de opstillede kandidater i Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune og Region Midtjylland.

Vi har inviteret kandidaterne til at præsentere sig med deres mærkesager samt deres holdninger til en række lokale udsagn. Dermed kan du læse om alle de kandidater, der har ønsket at medvirke - og sammenligne dine holdninger med deres.

Til valgsitet har vi udviklet en »Find din kandidat«-test. Her svarer byrådskandidaterne i Herning og Ikast-Brande på 15 lokale udsagn om politik og forhold i deres egen kommune. Tilsvarende har vi bedt regionskandidaterne om at svare på 10 udsagn om regionen og dens politik.

Der er altså ikke tale om en overordnet generel test om kommunal- eller regionsvalg som hos landsdækkende medier, men om en kandidattest, der baserer sig på de lokale og regionale forhold i den kommune og region, du bor og stemmer i. For det er det, valget 21. november handler om.

?

Hvis du går ind og svarer - fra »meget enig« til »meget uenig« - til udsagnene i samme test, sammenligner valgsitet dine svar og holdninger til lokal- eller regionalpolitik med kandidaternes svar og synspunkter. På den måde regner sitet sig frem til, hvem du er mest eller mindst enig med - og som du så kan studere nærmere i kandidatens profil på vores valgsite.

Dermed får du som vælger via testen »Find din kandidat« et godt fingerpeg om, hvem der skal have dine krydser ved valgene 21. november - eller hvem der ikke skal.

God fornøjelse med »Find din kandidat«-testen her på deterditvalg.dk - og på gensyn her i Standpunkt på onsdag!

Vibeke Larsen

chefredaktør

vib@herningfolkeblad.dk

Ordet er dit