Tip os
Sådan så der ud ved trappen op til den 49-åriges lejlighed, da han i august sidste år blev skubbet ud over gelænderet og døde af skader i hovedet.?
Foto: Henrik Ole Jensen

Fem mænd sigtet i Hammerumsagen

Kort efter middag blev to personer fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Herning sigtet for manddrab og røveri
05. januar 2017, 13.00

Herning To mænd på henholdsvis 18 og 23 år blev kort efter middag ved Retten i Herning fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drab og røveri. De er sigtet for at have begået forbrydelserne i forening med tre andre mænd, som allerede sidder fængslet i sagen. Begge nægter sig skyldige i drab. Den 23-årige erkender dog røveriet.

Ifølge Herning Folkeblads oplysninger blev de tre andre fængslet ved et grundlovsforhør i slutningen af december. Dette grundlovsforhør blev holdt for dobbelt lukkede døre. En af de tre andre sigtede var mødt op i retten for at høre de to anholdtes forklaringer. Han blev ført ind i retslokalet af to betjente.

Dørene blev lukket i dag, fordi efterforskerne mangler at afhøre vidner, og fordi de to mænd der bliver fremstillet i dag ikke tidligere har afgivet forklaring for en dommer.

Ifølge anklager Pia Koudahl mangler politiet også et motiv til forbrydelserne.

De fem mænd skulle i august have opsøgt en 49-årig mand på Elmegade i Hammerum, hvor de stjal 15.000 kroner i kontanter og derefter skubbede ham ud over et gelænder i 10 meters højde.

Vidner kom til hjælp

Politiet blev 25. august sidste år kaldt til Elmegade i Hammerum kort efter klokken 18, og meldingen lød på, at en person var faldet ud fra en trappeafsats, der ligger i 10 meters højde.

Der var hurtigt vidner henne for at hjælpe den 49-årige mand efter faldet. Hans liv stod dog ikke til at redde.

Manden havde svære skader i hovedet, og politiet meldte dengang ud, at skaderne kunne være forenelige med skader efter et fald.

Ifølge Herning Folkeblads oplysninger fra vidner på stedet kunne skaderne også stamme fra et overfald, men de oplysninger ønsker politiet ikke at kommentere på.

På Facebook fortalte en beboer i området også, at den 49-årige mand blev skubbet ud fra altanen, og det indgik også i politiets indledende efterforskning.

Et dna-match er muligt

Vidnerne fortalte dengang til Herning Folkeblad, at der var en del trafik til og fra den 49-åriges lejlighed, og at han solgte hash.

Det kom også frem, at vidnerne havde set to personer gå målrettet mod den 49-åriges lejlighed kort før faldet. En mulig teori er, at de skulle kræve penge ind fra den 49-årige mand, og at det udviklede sig til et røveri, hvorefter den 49-årige mand blev skubbet ud fra trappeafsatsen.

Politiets teknikere tog dengang et stykke af gelænderet fra trappeafsatsen med til undersøgelse for dna-spor.

Den 49-årige mands lejlighed blev også undersøgt, og det er sandsynligt, at det kan være spor fra lejligheden eller gelænderet, som har givet politiet et gennembrud i efterforskningen godt fire måneder efter den 49-åriges død.

Grundlovsforhøret var ikke slut ved redaktionens slutning.

Ordet er dit