Tip os
Helene Fauske (i.m.) og FCM vandt onsdagens topopgør mod vicemestrene fra København.
Foto: Flemming Hansen

FCM vandt intenst topopgør

FCM-kvinderne slog Københavns vicemestre med 24-21
11. oktober 2017, 21.10

HÅNDBOLD I sidste sæson blev FCM-kvindernes finaledrømme slukket af København Håndbold, der samlet vandt de to DM-semifinaler.

Men onsdag aften fik FC Midtjylland en sød hævn over de danske vicemestre, der var på besøg til et tidligt topopgør i HTH Go Ligaen.

I IBF Arena i Ikast vandt »hunulvene« med 24-21 - efter midtjysk pauseføring på 14-10.

Det lignede allerede en sikker FCM-sejr 10 minutter inde i anden halvleg. Her havde værterne for alvor sat turbo på maskinen, og da Sabine Englert reddede et straffekast og Veronica Kristiansen scorede til 20-13, var luften trykket helt ud af gæsterne fra hovedstaden.

Der kom dog alligevel spænding i topopgøret. Og det var hjemmeholdets egen skyld.

En sløset og stresset periode med tekniske fejl og misbrugte målchancer inviterede København tilbage i den intense og tempofyldt ligamatch. Københavnerne nettede fem gange på stribe, og så bredte nervøsiteten sig blandt de 1412 tilskuere - og i FCM-lejren.

Sejren nåede dog aldrig at komme i fare for værterne. Anført af en storfightende Veronica Kristiansen - aftenens topscorer med otte træffere - og en skarp Sabine Englert mellem stængerne fik FC Midtjylland reddet den københavnske storm af.

Verdensmester Kristiansen scorede to gange i et tomt mål, da København satsede med en ekstra spiller i overtal. FCM-fløjen Annika Jakobsen omsatte til 24-19, og så var udeholdets sene slutspurt forgæves.

Til gengæld kan FCM-kvinderne juble over sæsonens femte ligasejr ud af seks mulige. »Hunulvene« er nu alene på førstepladsen, da Nykøbing Falster og Viborg spillede 30-30 onsdag aften, mens Odense besejrede Silkeborg-Voel med 25-24. FCM har dog spillet én kamp flere end Team Esbjerg på tredjepladsen.

FC Midtjyllands næste kamp er søndag eftermiddag i Ikast, hvor russiske Rostov-Don venter i Champions League-regi.

Ordet er dit