Tip os
Anfører Jakob Poulsen og resten af FCM-holdet skal i første runde af Europa League-kvalifikationen op imod Derry City FC fra den irske liga.
Foto: Tom Laursen

FCM

FCM skal til de britiske øer

»Ulvene« åbner den europæiske rejse imod Derry City FC
19. juni 2017, 13.15

Fodbold Vejen til Europa League begynder mod en irsk modstander.

FC Midtjylland trak Derry City FC i første runde af Europa League-kvalifikationen.

Derry City FC blev sidste sæson nummer tre i League of Ireland, men er p.t. blot nummer fem i dette års turnering. I Irland spilles turneringen nemlig i kalenderår.

Første kamp spilles torsdag 29. juni på MCH Arena i Herning. Returkampen spilles torsdag 6. juli på Sligo Showgrounds, som Derry har valgt at rykke deres hjemmekamp til. Årsagen er, at Derrys egen hjemmebane, Brandywell Stadium, er under renovering i år, og deres midlertidige hjemmebane, Maginn Park, lever ikke op til UEFA's krav.

Byen Derry ligger egentlig i Nordirland, men klubben spiller altså med i den irske fodboldliga. Det har klubben gjort uden afbrydelse siden 1985.

Derry City FC har fem gange vundet den irske pokalturnering FAI Cup, og hele 10 gange vundet liga cuppen, der hedder League of Ireland Cup.

Holdets ligatopscorere er p.t. Aaron McEnuff og Barry McNamee med seks mål hver.

32-årige Rory Patterson er den eneste spiller i Derry-truppen, der har opnået A-landskampe. Han har spillet fire kampe for det nordirske A-landshold.

Det er første gang, FCM møder et hold fra den irske liga i en europæisk turnering. Dog har »ulvene« tidligere mødt Glentoran fra den nordirske liga.

Der er lodtrækning til anden runde allerede klokken 14.30. Også der er FC Midtjylland - og dermed også Derry - seedet.

Ordet er dit