Tip os
Helen Sørensen.

Fang erhvervsuddannelserne

08. juni 2017, 12.00

ERHVERVSUDDANNELSER Entreprenante unge er i høj kurs i dagens Danmark. Vi arbejder med entreprenørskab i skolerne på Herningegnen, og det går fantastisk godt de fleste steder. I folkeskolen er almen dannelse væsentlig at indtænke i alt, hvad vi gør, og alt hvad vi udarbejder af undervisningsforløb i folkeskolen. Der er endvidere et samfundsmæssigt fokus på erhvervsuddannelserne og ikke mindst manglen på arbejdskraft indenfor en række fag og fagområder.

Med andre ord: Toneangivende politikere, embedsmænd, erhvervsfolk m. fl. betoner igen og igen vigtigheden af, at folkeskolen fremmer de unges erhvervsvalg tonet mod erhvervsuddannelserne. Mange af de mest ihærdigt advokerende har dog - tit og ofte - ikke sendt egne børn den vej, men det jo en helt anden debat!

»Fang erhvervsuddannelserne« er et undervisningsmateriale til 7.-9. årgang, som er blevet til i et samarbejde mellem forvaltninger i kommunerne i BusinessRegion MidtVest.

Materialet er udarbejdet af folk »med skoene på«. Nemlig af lærere, som sørger for, at der hver dag skabes læring i hovederne på poderne uanset alderstrin. Det drejer sig om lærere fra de kommuner, som er med i samarbejdet. Fra faget tysk (8.-9. klassetrin) er der i relation til f.eks. faget »Konditor« følgende opgaver: »Vokabeln« - vi opbygger et ordforråd, »Wir übersetzen« - oversæt en selvvalgt bageopskrift, »Ein richtiger Konditor schmeckt deine Kuchen« - din lokale konditor er smagsdommer.

Materialet ligger på hjemmesiden hos BusinessRegion MidtVest - så tjek selv, hvad »rigtige lærere« med fagligheden i orden formår.

Ordet er dit