Tip os
Per Østergaard, medindehaver af Free Energy, har sammen med montør Morten Haungaard travlt med at montere solcelle­anlæg for tiden. Cirka et anlæg om dagen bliver det til.
Foto: Tom Laursen

Familiens eget elværk

Familie fra Aulum har plantet solceller på marken
22. marts 2012, 10.26

Ninna og Bent Larsen ved Aulum har netop opstillet 28 solceller i retningen stik syd ved parrets gård.

De skulle så fremover gerne give omkring 6000 kWh strøm årligt - og altså nok til familiens eget strømforbrug.

Mest for pengene

- Vi havde diskuteret både vindmøller og jordvarme, men det var investeringer på omkring 350.000 kroner, så vi syntes, det var mere overskueligt med et sol­celle-anlæg, siger Bent Larsen.

Anlægget kommer til at fungere som en lille forretning, men uden CVR-nummer, så det vil ikke kræve den store regnskabskunst.

Regnestykket bag siger, at en investering på 170.000 kroner første år giver en besparelse på 21.888 kroner i skat og 14.469 kroner i form af en mindre elregning. Man skal så betale 2009 kroner i skat af strømproduktionen, så man ender med et beløb på 34.348 kroner, som man kan bruge til at betale investeringen med.

- Vi kan mærke, at det er forår, og der bliver flere lyse timer, siger Per Østergaard fra Free Energy, der ugentligt monterer fire-fem anlæg. Han anslår, at anlægget kan være betalt på mellem syv og ni år. Herefter giver anlægget rent faktisk økonomisk overskud.

 

Herning Folkeblad sætter i magasinet Dine Penge i dag fokus på investeringer i vedvarende energi

Ordet er dit