Tip os
København vil meget gerne have en multiarena som Jyske Bank Boxen i Herning, men det kan nu få længe udsigter

EU kan bremse Københavns nye multiarena

Drømmen om endelig at få en multiarena i København kan måske være på vej til at briste
21. marts 2012, 12.29

EU-Kommissionen vil nemlig undersøge, om der bliver givet ulovlig statsstøtte til byggeriet af en ny multiarena i Ørestad, der efter planen skal stå færdig i 2015.

- Kommissionen glæder sig over, at der opføres anlæg til sport og andre offentlige arrangementer til glæde for offentligheden, siger Kommissionens næstformand og konkurrencekommissær Joaquín Almunia.

- Medlemsstaterne skal imidlertid sikre, at statsstøtte til sådanne investeringer virkelig er nødvendig, og at den ikke i urimelig grad fordrejer konkurrencen i forhold til andre faciliteter og investorer, siger han.

Gratis jord og støtte

I Danmark planlægger Københavns Kommune at opføre en multiarena af international standard med faciliteter til musik, kultur og sport.

Projektets væsentligste partnere er Københavns Kommune og den private fond Realdania, som hver skyder 325 millioner kroner ind i projektet.

Jorden, hvor multiarenaen skal bygges på, bliver desuden stillet gratis til rådighed af By & Havn, der ejes af Københavns Kommune og den danske stat.

To klager

Kommissionen har modtaget to klager vedrørende finansieringen af den nye multiarena. Efter at have foretaget indledende undersøgelser af arenaprojektet er kommissionen i tvivl om, om der er behov for en ny multiarena med offentlig støtte - eller om behovet kan opfyldes af en privat aktør eller ved at bruge eksisterende faciliteter.

Ud over multiarenaen i København undersøger kommissionen også, om en ny multiarena i Uppsala i Sverige er ulovlig.

Ordet er dit