Tip os
Christian H. Liebergreen er her fotograferet på en træningstur med »Jonna« inden den 260 dage lange sejltur. ?Privatfoto

Ekstrem jordomsejler holder foredrag i Kibæk

Foredragsholder rejste jorden rundt alene i en sejlbåd uden at gå i land undervejs
07. januar 2017, 19.38

Kibæk I 2012 kastede Christian H. Liebergreen sig ud på et eventyr, som kun få mennesker har turdet give sig i kast med. Frådende kæmpebølger og stormvejr, storslåede naturoplevelser og savnet efter andre mennesker - især kæresten.

Det var nogle af ingredienserne i den 30-årige mands sejltur jorden rundt. Alene, uden at gå i land.

Ved sognehusaftenen i Kibæk 26. januar bliver der mulighed for at høre ham berette om denne tur, som har bragt ham ind i den eksklusive gruppe af personer på knap 200 mennesker på verdensplan, der solo har sejlet rundt om jorden uden at sætte sine ben på land en eneste gang undervejs.

Talte til en volleyball

Efter 12 års mentale- og cirka 1 års praktiske forberedelser stævnede Christian H. Liebergreen ud fra Skagen 18. juli 2012.

Og det var ikke kun naturen og havets luner, der skulle bekæmpes undervejs, uden at have nogen anden til at tage roret, når han blev træt. Lige så meget skulle han kæmpe sig igennem ensomheden, der opstår, når man kun har sit eget selskab måned efter måned.

- Aspektet ved at være alene kan jeg godt lide. Det giver frihed til at vælge selv, har Christian H. Liebergreen tidligere forklaret i Herning Folkeblad.

Til Folkebladet berettede han også om den volleybold, som en ven forærede ham før rejsen - stærkt inspireret af filmen »Cast Away«, hvor Tom Hanks spiller en mand, der styrter ned med sit fly og driver i land på en øde ø.

Her opholder han sig ufrivilligt i flere år, hvor hans vigtigste selskab er en Wilson Sporting Goods volleyball, som han døber Wilson.

Christian H. Liebergreens Select volleybold kom selvfølgelig til at hedde Seleste.

- Seleste var placeret i fodenden af min seng, og jeg snakkede med hende stort set hver dag. Det blev helt legalt, at jeg godt måtte fortælle hende en masse ting, forklarede Christian H. Liebergreen.

Mellem liv og død

Christian H. Liebergreen kan godt lide disse ekstreme udfordringer og har blandt andet også rejst alene gennem Canada som 17-årig samt tilbragt godt to år med Sirius-patruljen i Grønland.

Ved sognehusaftenen i Kibæk vil han fortælle om sin jordomsejling med alle dens udfordringer, og han vil fortælle om de tanker og følelser, der løb igennem ham både på de skønne og dejlige dage, men også de dage, hvor der blev kæmpet mellem liv og død, og de dage, hvor ensomheden var ved at tage forstanden fra ham.

Aftenen er arrangeret af Assing Sogns menighedsråd, og alle er velkomne.

Ordet er dit