Tip os
  • 1/: Læserklubben byder velkommen på en usædvanlig smuk rejse med bus op gennem Norge til Nordkap og med fly retur.
  • 1/: Det ultimative højdepunkt for de fleste vil nok være mødet med Nordkap.
  • 1/:

Den ultimative Nordkaprejse

11 dages fantastisk naturoplevelse med bus hele vejen op til Nordkap og med fly tilbage igen til Danmark. Rejs 5.-15. juni
12. december 2015, 06.30

Når skyerne dækker havet med et farverigt himmeltæppe, og nordlyset danser hen over himlen, så er Nordkap ét af de mest enestående steder på jorden.

Længere nordpå kommer du ikke på europæisk fastland; du er simpelthen kommet til verdens ende.

Nordkap bør opleves mindst én gang i livet. Det forunderlige lys, landskabets storhed og den særegne kultur gør et uforglemmeligt indtryk på den rejsende. Stedet var samernes kraftcenter, længe før rejsende begyndte at valfarte hertil. Foruden det storslåede møde med selve Nordkap er rundrejsen i Norge spækket med store naturoplevelser, og du har mulighed for at beundre samernes land, den charmerende by Trondheim med Nidaros Domkirken, den idylliske øgruppe Lofoten og en sejlads på verdens smukkeste sørejse med Hurtigruten.

Ans Rejser er teknisk arrangør på denne meget rejse gennem Norge.

Søndag 5. juni er der tidlig afgang med Ansbussen fra Silkeborg, Ikast og Herning til Frederikshavn. Her går vi ombord på Stenas færge til Oslo og nyder specielt den lange sejltur ind gennem Oslofjorden - med storslåede fjord- og fjeldlandskaber.

Indlogering på First Hotel Victoria i Hamar.

Landbrug og kirker

Mandag fortsætter vi gennem Norges mest frugtbare landbrugsjord og ind i stavkirkernes land. Vi ser den gamle fine stavkirke i Ringebu, der er en af de 29 kirker af denne art, som er bevaret.

Så kører vi op over Dovregubbens fjeld med vilde renflokke til Trondhjem, grundlagt af Olav Trygvason med Nordens vigtigste valfartskirke, Nidaros Domkirke.

For 1000 år siden hed byen Nidaros og var vikingernes hovedby.

Passerer Polarcirklen

Tirsdag går turen nordpå via Stiklestad, hvor et af Norges mest berømte slag fandt sted, og langs Namselven til Mo I Rana.

Herfra passeres Polarcirklen, og vi sejler til Svolvær på Lofoten. På dette maleriske sted, med masser af fisk, små farverrige træhuse og frisk ren luft tilbringer vi to nætter.

En af de meget store og utroligt smukke oplevelser her vil også være sejlturen med Hurtigruten fra Stokmarknes og tilbage til Svolvær.

Fredag tager vi afsked med Lofoten og begiver os videre nordpå mod Tromsø - Ishavskatedralens by.

Samernes land

Ved Alta kommer vi ind i samernes, renernes og helleristningernes land.

Vi er højt mod nord, der er lyst døgnet rundt, og solen går ikke ned.

Efter en tur over det barske og høje Kvænangsfjeld, der står med foden i Ishavet, når vi Nordkap - rejsens klimaks. At stå her på Nordkap-plauteauet 370 meter over havet, med udsigt til midnatssolen og tænke den tanke, at langt derude i horisonten ligger Nordpolen, føles lidt vildt.

Karasjov er samernes »hovedstad«. Her skal vi blandt andet besøge Sametinget, der består af samerepræsentanter fra både Norge, Sverige, Finland og Rusland.

Aftenens middag foregår på den helt specielle Storgammen restaurant, hvor vi sidder på rensdyrskind omkring pejsen, mens vi får serveret mad baseret på det laplandske køkken, der går flere hundrede år tilbage. Det er en sjov og autentisk oplevelse.

Tirsdag forlader vi samerne og kører til Alta. Her besøger vi Altas nye vartegn - Nordlyskatedralen, der har sat byen på det arkitektoniske verdenskort.

Onsdag kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Billund, hvorfra der er bus retur til de respektive hjembyer.

Prisen

Prisen for denne fantastiske tur til det høje nord er for avisens abonnenter 13.650 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 13.950 kroner. Eneværelsestillæg på 3800 kroner.

I prisen er inkluderet:

Kørsel i 4 stjernet og røgfri bus

Dansk rejseleder på hele turen

Ophold på turistklassehoteller med halvpension

Alle udflugter inklusive entréer

Færgebilletter

Fly fra Alta via Oslo til Billund

Skatter og bidrag til rejsegarantifonden

Se det fulde program på www.laeserklubben.dk

Bestemt plads i bussen kan reserveres for 150 kroner.

Ordet er dit